Duunari tuupattiin bussin alle – Subarun takaisinkutsusta syytetään yhtä ainoaa työntekijää

Skodan autotehdas Tsekin Kvasinyssa on yksi maailman nykyaikaisimmista 3:33
Näin toimii huippumoderni autotehdas. Videolla Skodan Tsekin Kvasinyssa sijaitseva tehdas, joka on yksi maailman nykyaikaisimmista.

On harvinaista, että autovalmistajan takaisinkutsun taustalla olevia syitä eritellään näin tarkasti. Poikkeuksellista on myös se, että inhimillisestä virheestä syytetään julkisesti yksittäistä työntekijää.

Japanilainen Subaru on ilmoittanut kutsuvansa Yhdysvalloissa takaisin yhteensä 383 Outbackia ja Imprezaa.

Autojen CVT-automaattivaihteiston vaihteenvalitsimessa olevaa pulttia ei oltu kiristetty oikein, mikä voi tulevaisuudessa vaikuttaa valitsimen toimintaan.

Kaikki takaisinkutsuttavat yksilöt on valmistettu 14.–21. joulukuuta välisenä aikana, ja ongelman ydinkin saatiin paikallistettua tarkasti.

Duunari mokasi

Sen sijaan, että USA:n liikenneturvallisuusvirasto NHTSA olisi julkisessa raportissaan käyttänyt lempeitä kiertoilmauksia ja vähemmän yksityiskohtaisia kuvauksia, kuten "inhimillinen erehdys" tai "tiettyjen ajoneuvoyksilöiden kokoonpanovaiheessa ilmennyt valitettava tekninen poikkeama", jotka eivät osoita sormella ketään yksittäistä työntekijää, päätti se paljastaa koko karun totuuden.

– Yhteen kokoonpanolinjaston tehtävään määrätyn yksittäisen työntekijän, joka on ollut vuorossa mainittuna aikavälillä, havaittiin käyttäneen vääränlaista momenttiväännintekniikkaa, NHTSA toteaa.

– Kaikki autot, joihin tämä työntekijä on koskenut, ovat mukana takaisinkutsuttujen joukossa, virasto jatkoi vakuutellen, että kaikki vialliset autot on tunnistettu.

Vuonna 2017 Subaru kutsui takaisin 255 000 autoaan, koska niitä olivat laaduntarkistusvaiheessa käpälöineet henkilöt, jolla ei ollut tehtäviinsä riittävää pätevyyttä.

Lähde: Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat