Mainos

Duumassa puuhataan Strojevia Venäjän pääministeriksi

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma olisi valmis valitsemaan parlamentin ylähuoneen puhemiehen Jegor Strojevin maan pääministeriksi, mikäli hänet nimettäisiin ehdokkaaksi, ilmoitti duuman kommunistinen puhemies Gennadi Seleznjov uutistoimisto Interfaxin mukaan. Venäjän vt. pääministeri Sergei Kirijenko sanoi tänään, että hallitus maksaa ensi viikolla osan kansalaisten palkkarästeistä.

Presidentti Boris Jeltsinin ehdokkaakseen nimittämän vt. pääministerin Sergei Kirijenkon tai vt. varapääministerin Ivan Rybkinin mahdollisuudet tulla valituksi maan pääministeriksi ovat Seleznjovin mukaan huonot. Duuma on arvostellut Jeltsinin ehdokasta sanoen, että 35-vuotias Kirijenko on liian nuori johtamaan maata.

Jeltsin erotti koko Venäjän hallituksen pari viikkoa sitten. Duumalla on ensi perjantaihin aikaa päättää, hyväksyykö se Kirijenkoa pääministeriksi. Jeltsin on uhannut hajottaa parlamentin, mikäli duuma kieltäytyy kannattamasta presidentin ehdokasta.

Kirijenko lupasi maksaa palkkarästejä

Venäjän vt. pääministeri Sergei Kirijenko sanoi tänään, että hallitus maksaa ensi viikolla osan kansalaisten palkkarästeistä. Ilmoitus tuli samaan aikaan kun kommunistit ja ammattiliitot valmistelevat maanlaajuisia mielenosoituksia hallituksen tiukkaa talousuudistusohjelmaa vastaan.
-Siirrämme rahaa alueille ensi viikolla, se helpottaa tilannetta jonkin verran, Kirijenko sanoi televisiossa. Hän ei kertonut, millaisista summista on kyse.

Ammattiliitot ja kommunistit suunnittelevat ensi torstaiksi valtakunnallisia mielenosoituksia hallituksen talousohjelmaa vastaan. Valtion velat mm. opettajille, lääkäreille, kaivosmiehille ja aseteollisuuden parissa työskenteleville olivat helmikuussa televisiotietojen mukaan 54,5 miljardia ruplaa. Kirijenko osallistui Moskovassa tänään Venäjän alueiden ammattiliittojohtajien kokoukseen ja sanoi näille, että ihmisten on nöyryyttävää tehdä työtä ilman palkkaa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.