Mainos

Duuma vaatii yksityiskohtia Jeltsinin terveydestä

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma vaati tänään yksityiskohtaisia tietoja presidentti Boris Jeltsinin terveydestä. Duuma velvoitti terveysvaliokuntansa pyytämään kirjallisen selvityksen Mustanmeren rannikolla Sotshissa toipumassa olevan presidentin terveydestä. Duuman on määrä käsitellä huomenna lakiesitystä, joka antaisi parlamentille oikeuden vaatia presidentin lääkäreiltä selvityksiä hänen terveydentilastaan. Jos Jeltsinin terveys ei täyttäisi vaatimuksia, hänen olisi erottava.

Lakiesityksellä ei uskota olevan suuria läpimenon mahdollisuuksia, sillä Jeltsinin olisi itse viime kädessä allekirjoitettava laki. Tätä hänen ei uskota tekevän.

Lääkärit valmiita sydämensiirtoon 1996

Jeltsin oli vuonna 1996 tehdyn sydämen ohitusleikkauksen aikaan selvästi huonommassa kunnossa kuin mitä Kreml halusi myöntää, kertoi Kommersant-lehti tänään. Lehden tiedot perustuivat leikkauksesta dokumenttiohjelman tehneen NTV-yhtiön toimittajan Svetlana Sorokinan tietoihin.

Kun leikkauksen oli määrä alkaa, olivat lääkärit edelleen sitä mieltä, ettei Jeltsiniä voitaisi leikata, Sorokina kertoi. Saksalainen lääkäriryhmä oli hänen mukaansa valmis ryhtymään sydämensiirtoon, jos jotakin olisi mennyt vikaan. Sydänkirurgi Renat Aktshurin oli äärimmäisen helpottunut, kun hän leikkauksessa huomasi, ettei tilanne ollutkaan niin hirvittävän huono, Sorokina kertoi.

Leikkausta käsittelevä dokumenttiohjelma esitetään Venäjällä torstaina, jolloin tulee kuluneeksi tasan kaksi vuotta Jeltsinin sydänleikkauksesta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.