Mainos

Duuma äänestää Kirijenkosta toistamiseen

Venäjän parlamentti äänestää tänään toisen kerran Sergei Kirijenkon pääministeriehdokkuudesta. Kommunistit ja muut vasemmistopuolueet aikovat jälleen äänestää presidentti Boris Jeltsinin ehdottamaa 35-vuotiasta energiaministeriä vastaan.

Duuma torjui Kirijenkon nimittämisen ensimmäisessä äänestyksessä viime viikon perjantaina. Hänen nimityksensä tarvitsee 226 edustajan tuen 450-jäsenisessä duumassa, parlamentin alahuoneessa.

Mahdollinen toinen tappio ei kuitenkaan merkitse, että Kirijenko olisi lopullisesti hävinnyt taiston. Jeltsin voi ehdottaa häntä vielä kolmannenkin kerran ja silloin panokset ovat jo kovemmat. Mikäli duuma torjuu Kirijenkon nimittämisen kolmesti, presidentin on hajotettava parlamentti ja julistettava uudet vaalit kolmen kuukauden sisällä.

Rahoitusmarkkinoiden välittäjät seuraavat vaaleja tarkasti. Venäjällä ei ole ollut hallitusta sen jälkeen kun Jeltsin hajotti edellisen maaliskuun 23. päivänä. Presidentin mukaan jokainen päivä ilman pääministeriä on onnettomuus maan taloudelle. New Yorkin pörssilähteiden mukaan hinnat heikkenivät jo eilen. Osittain syynä pidettiin edessä olevan äänestyksen tuottamaa hermostuneisuutta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.