Duudsonit-Jarno paljastaa: Mikä kalsareissa on tärkeää?

Raisuista tempauksistaan tunnetut Duudsonit ovat suunnitelleet alus- ja yöasumalliston. Onko miesnelikko lastenvaatteiden myötä pehmenemässä? – Onhan ruudussa nähty jo, miten kaikki Duudsonit antavat kaikki tunteensa. Kaikki itkevät ja nauravat, Duudsoneiden Jarno pohtii.

Hurjista tempauksistaan tunnetut Duudsonit ovat aloittaneet yhteistyön Nanson, Finnwearin ja Black Horsen kanssa. Miesten ideoiden pohjalta on toteutettu alus- ja yöasuja. Monenlaisista oheistuotteista jo tunnetut Duudsonit ovat aina mukana nimeään kantavien tuotteiden suunnitteluprosessissa.

– Mitään Duudsonit-tuotetta ei suunnitella, ellemme ole siinä ihan itse mukana, Duudsoneiden Jarno kertoo.

Et tarvitse housuja!

Jarno myöntää, että suunnitteluvaiheessa tulee mieleen läjäpäin kaikennäköisiä hullujakin ideoita.

– Kyllähän kaikennäköisiä tekstejä heitellään, ja niitä monesti sensuroidaan itse. Että niitä ehkä ei voi myydä koko kansalle, mies myöntää nauraen.

– Kaikki nämä "Nuori ja komia" ja "Vain viihdekäyttöön" -tekstit ovat meidän omia ideoita. Ja siinä, miltä se mallisto näyttää, on hyvin paljon vivahdetta siitä, kun olemme olleet pitkikset päällä Gumball-ralleissa. Näissä pitkissä kalsareissa on samaa fiilistä.

Mikä kalsareissa sitten on tärkeää?

– Ollaan lähetty hakemaan ennen kaikkea sitä, että pitkät kalsarit ovat suomalainen juttu ja niitä ei maailmalla tunneta. Ne eivät ole ihan ne perinteisimmät, niihin on haettu villimpää lookia. Voit kulkea vaikka ne kalsarit jalassa, ei tarvitse vetää edes pitkiä housuja siihen päälle, jos niikseen tulee!

Jarnon mukaan yhteistyö oheistuotteiden parissa lähtee siitä, millaisia ihmisiä toisella puolella on. On tärkeää varmistaa, että yritys ymmärtää Duudsonien henkeä ja huumorintajua.

– Emme halua väkisin tehdä mitään oheistuotetta, ellei siinä ole Duudsonien huumoria ja fiilistä. Tuotteissa pitää olla positiivinen anarkia-aspekti läsnä: niitä voidaan tehdä vähän pilke silmäkulmassa ja viihdyttää ihmisiä.

Mitä Duudsonit haluaisivat seuraavaksi suunnitella? Haaveissa siintää moottoroitu unelma.

– Olimme mukana Monster Jamissa. Siellä oli autoja, joissa on järjettömän isot renkaat ja joilla voi ajaa minkä tahansa yli. Kyllä Duudsoni-auto olisi erittäin tervetullut! Olemme monesti leikitelleet ajatuksella.

"Duudsonit antavat kaikki tunteensa"

Aiemmin Duudsonit shokeerasivat kansaa muun muassa heittelemällä toisiaan tikoilla ja naulaamalla erään kauden 2008 Suomen BB-kisaajan korvan kiinni laudanpalaan. Nyt tarjolla on yöasuja lapsille. Ovatko Duudsonit pehmentyneet? Jarno ei allekirjoita väitettä.

– Veikkaisin, että ehkä meistä näkyy nyt se laajempi puoli, jota ei aiemmin ole nähty. Kyllähän se näkyy Duudsonit tuli taloon -sarjassakin. Aikaisemmin meidän ohjelmat ovat olleet paljon enemmän temppupuolella, vaaraelementin ympärillä rakennettuja, hän pohtii.

– Ruudussa on jo nähty, miten kaikki Duudsonit antavat kaikki tunteensa. Kaikki itkevät ja nauravat. Se on se koko kirjo.

Jarnon mukaan tunteiden kirjo voi näkyä tuotepuolellakin, mutta myös nuoremmille suunnitelluissa vaatteissa pitää olla hurttia asennetta.

– Yöasussa lukee, että et saa kiinni. Siinä on se sama asenne.

Duudsonit tuli taloon Subilla ensi keväänä.

Lue myös:


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat