Duane käytti jättikurpitsaa veneenä ajelehtien 61 kilometrin matkan: "En usko yrittäväni tätä uudestaan"

Nebraskasta kotoisin oleva mies päätti rikkoa erikoisen maailmanennätyksen. Hän nimittäin seilasi joella 16 kilometriä käyttäen veneenä jättimäistä kurpitsaa.

Duane Hansen päätti juhlistaa 60-vuotissyntymäpäiväänsä rikkomalla erikoisen maailmanennätyksen, pisimmän kurpitsalla tehdyn joenlaskun. Matkaa Duane taittoi hurjat 38 mailia, eli noin 61 kilometriä Missourilla, Mississippijoen sivujoella. Duanen ennätyksestä ovat uutisoineet useat mediat, kuten BBC, The Guardian ja Reuters.

Kurpitsa, jolla Duane laski jokea, oli hänen itse kasvattamansa. Kyseinen jättiläinen oli kypsynyt jo 10 vuoden ajan. Koska veneillä on aina oltava nimi, oli Duane nimennyt kurpitsan laskun ajaksi Bertaksi.

Hivenen yllättäen Duanen puutarhassa kasvanut 384 kiloa painava kurpitsa kellui joella ongelmitta.

– Minusta se oli hauska juttu kokeiltavaksi jättikurpitsalla, Duane toteaa.

Näin erikoinen ennätys syntyi

Joenlasku kurpitsalla kesti 11 tuntia. Edellinen ennätys oli kestänyt kuusi tuntia, kun vuonna 2016 Pohjois-Dakotasta kotoisin oleva Rick Swenson seilasi kurpitsan selässä Minnesotan Red Riverilla 25,5 mailia eli noin 41 kilometriä.

Duane aloitti urakkansa 27. elokuuta kello 7.30. Hän rikkoi Rickin vuoden 2016 ennätyksen vähän ennen kello kolmea iltapäivällä, mutta jatkoi vielä melkein 20 kilometriä lisää päättäen lopulta illalla noin kello 18.30.

– En usko yrittäväni tätä uudestaan, Duane totesi ennätyksen jälkeen.

Asento, jossa hän oli joutunut olemaan kurpitsan kyydissä, on varsin epämukava, etenkin 60-vuotiaalle miehelle. Hänen täytyi istua polvet rintaa vasten koko matkan ajan.

– Matkustin 61 kilometriä kurpitsan kyydissä joella ilman, että nousin kertaakaan seisomaan. Polviani särkee edelleen, hän toteaa.

Ennätyksen haastajille miehellä on selkeä viesti.

– Jos joku yrittää rikkoa ennätystäni, kumarran mielelläni heille, koska he ovat oikeasti minua vahvempia, hän toteaa.

Perhe ja ystävät ottivat videoita ja kuvia Duanesta joella ja dokumentoivat ennätyksen suoritusta.

– En ollut ollenkaan varma, että kykenisin tähän. En ole koskaan ollut kurpitsan kyydissä joella, Duane kertoo.

Guinnessin ennätystenkirja vaatii todistuksesta muun muassa kuvia, videoita ja todistajalausuntoja, jotta ennätyksestä voi tehdä virallisen.

Lähteet: BBCThe Guardian ja Reuters

Lue myös:

    Uusimmat