Mainos

Dr Feelgoodin kitaralegenda jatkaa syövästä huolimatta

Moni rokkari uhoaa kuolevansa saappaat jalassa ja kitara kaulassa. Wilko Johnson aikoo tehdä juuri näin. Hän kyllästyi odottamaan kuolemaa ja palasi sairaseläkkeeltä lavoille ja levyttämään.

Dr Feelgood -yhtyeen kitaristina maailmanmaineeseen noussut Johnson sairastaa haimasyöpää. TV:n katsojille hän on tuttu myös Game of Thrones -hittisarjan näyttelijänä.

Brittikitaristin tuore levy Going Back Home on listakärjessä Englannissa. Se on tämän hetken myydyimpiä indie- ja vinyylilevyjä. Kritiikeissä levy on jo hehkutettu tämän vuoden sielukkaimmaksi rockjulkaisuksi.

Wilko Johnsonista tekee poikkeuksellisen listamenestyjän se että hän sairastaa parantumatonta haimasyöpää. Johnson sai viime vuoden tammikuussa lääkäriltään elinaikaa kymmenen kuukautta. Hän kieltäytyi sädehoidosta kuultuaan syöpänsä olevan parantumaton.

Johnson teki jäähyväiskiertueen, mutta palasi pian sen jälkeen lavoille, huomattuaan ettei hiljainen kotielämä ole häntä varten. 

– Viime kesä meni enkä kuollutkaan, joten olen elänyt yli lääkäreiden ennusteiden. En tiedä milloin sairaus kunnolla iskee. Niinpä keikkailen niin pitkään kuin olen kunnossa. Koska se on ainoa asia jonka osaan.

– Voin hyvin. Kauheata on, että voin hyvin. Kasvain sisälläni tuntuu melko suurelta, mutta kipuja ei ole. On outo tajuta, että on kuolemassa. Mutten tunne olevani sairas. Kun alan voida pahoin, lopetan työt. En halua kävellä lavalle sairaan näköisenä. 

Huippusuositussa Game Of Thrones -tv-sarjassa Johnson esitti mykkää pyöveliä. Sairauden vuoksi poisjäänti harmittaa miestä.

– Minua harmittaa, etten sairauden vuoksi voi jatkaa seuraavilla kausilla. En ole koskaan ennen näytellyt missään ja tietysti roolini oli loistava koska tyyppi ei osaa puhua eikä minun tarvinnut opetella vuorosanoja. Piti vain näyttää rankalta.

Johnsonin uudella levyllä laulaa The Who-yhtyeen Roger Daltrey. Miehet suunnittelivat yhteislevyä useamman vuoden ja syöpädiagnoosi pani projektiin vauhtia.

– Meillä oli yhteisiä tuttuja ja Roger ehdotti levyn tekemistä. Mutta siitä ei tullut mitään. Kun Roger kuuli että olen sairas, emme voineet enää lykätä levyn tekoa. Teimme levyn kahdeksassa päivässä. Kaikkien mielestä se on hyvä. En ole itse vielä sitä kuunnellut. 

Lopun lähestyessä Johnson sanoo katuvansa sitä että Dr Feelgood -bändin tiet erkanivat riidoissa.

– En tiedä miksi, mutta minä ja Lee Brilleaux (Dr Feelgoodin vuonna 1994 syöpään kuollut laulaja) emme tulleet toimeen. Teimme toisemme vihaisiksi. En tiedä todellakaan miksi ja miten niin oli.  Nyt katsottuna kadun kyllä sitä mitä tapahtui. Riitelimme tyhjästä ja Dr Feelgood oli hieno bändi. Olimme hyviä ystäviä alusta saakka ja olen pahoillani siitä miten kaikki keskeytyi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.