Mainos

Dopinglääkäreiden rankaisu Lääkäriliiton hallitukselle

Hiihtoliiton dopinglääkärit saanevat toimistaan vähintään varoituksen ammattiliitoltaan. Asiaa käsiteltiin illalla Lääkäriliiton luottamusneuvostossa, mutta luottamusneuvosto siirsi asian Lääkäriliiton hallitukselle.

Lääkäriliiton luottamusneuvostolla oli valtuudet antaa Hiihtoliiton entisille lääkäreille Pirkka Mäkelälle ja Juha-Pekka Turpeiselle huomautus, mutta varoitus tai erottaminen liitosta on käsiteltävä hallituksessa. Lääkäriliiton luottamusneuvosto kokoontui tänään Helsingissä. Asian käsittely kesti pari tuntia. Luottamusneuvosto siirsi doping-eettisen kysymyksen käsittelyn liiton hallitukselle, koska sen mielestä huomautus ei ole riittävä toimi asiassa.

Pirkka Mäkelä

Lääkäriliiton hallitus kokoontuu 10. toukokuuta. Käytännössä tämä merkitsee Lahden MM-hiihtojen dopingissa mukana olleille lääkäreille joko varoitusta tai liitosta erottamista. Jos neuvosto olisi päätynyt huomautukseen, asian käsittely olisi päättynyt Lääkäriliitossa tähän.

Hiihtoliiton dopinglääkäreiden asiaa käsittelee myös Terveydenhuollon oikeusturvakeskus. Sen ratkaisua odotetaan muutaman viikon päästä, kunhan TEO on saanut Mäkelältä ja Turpeiselta pyytämänsä lisäselvitykset.

Kärynneet hiihtäjät jättivät selvityksiä


Lahden MM-kisoissa dopingista kärynneet hiihtäjät puolestaan antoivat tänään suulliset selvityksensä tapahtumista Hiihtoliiton johdolle. Viisi hiihtäjää vaativat yhdessä, että liitto langettaisi heille vain kolmen kuukauden kilpailukiellon. Muussa tapauksessa hiihtäjät ovat valmiita lähtemään lakitupaan. He perustelevat lakimiehineen asiaa ainakin sillä, että Hemohes-valmiste puuttui kotimaisista kiellettyjen aineiden listoista.

Valittajien joukosta on jättäytynyt sivuun Harri Kirvesniemi, joka on päättänyt lopettaa hiihtouransa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.