Mainos

Dopingjutun salailuepäilyistä päätös

Helsingin hovioikeus antaa tänään ratkaisunsa siitä, pimittivätkö ex-hiihtäjä Jari Räsänen ja ex-hiihtovaikuttaja Pekka Vähäsöyrinki tietoja dopingjutussa. Hovioikeus antaa tuomionsa kello kahdeksan aamulla.

Räsänen ja Vähäsöyrinki tuomittiin käräjillä törkeästä petoksesta. Räsänen sai vuoden ja Vähäsöyrinki yhdeksän kuukautta ehdollista vankeutta.

Helsingin käräjäoikeus katsoi heidän salailleen dopingtietojaan niin sanotussa STT-oikeudenkäynnissä yli kymmenen vuotta sitten. Tuomion mukaan Räsänen oli käyttänyt kiellettyjä aineita ainakin kaudella 1996–97.

STT julkaisi vuonna 1998 uutisia, joissa sanottiin Jari Räsäsen käyttäneen kasvuhormonia ja Hiihtoliiton johtavien henkilöiden olleen kiinnostuneita aineesta. STT:n silloinen päätoimittaja ja toimittaja tuomittiin myöhemmin sakkoihin julkisesta herjauksesta.

Räsänen ja Vähäsöyrinki olivat molemmat herjausoikeudenkäynnissä asianomistajina ja vaativat STT:ltä korvauksia. Räsänen sai lopulta 130 000 markan korvaukset henkisestä kärsimyksestä, mutta Vähäsöyringille niitä ei enää hovioikeudessa tullut.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.