Dopingista epäilty Euroopan mestari pakeni aavikolle – karut Whatsapp -viestit julki: "Tulet katumaan sitä"

Doping varjostaa mm-urheilua – MTV kertoo uusimmat tuulet valvonnan huipulta 20:26
Videolla MTV Uutiset Live dopingista yleisurheilussa.

Saksalaismedia ARD kertoo, että Ranskan tähtijuoksija Morhad Amdounia epäillään dopingista.

Amdouni voitti viime vuoden Berliinin EM-kisoissa 10 000 metrillä kultaa ja 5000 metrillä pronssia. Dohassa hänen oli tarkoitus olla osallistua maratonille, mutta hänen kerrottiin loukkaantuneen. ARD kertoo, että Amdouni perui osallistumisensa saatuaan tiedon tutkinnasta. Hän oli ollut Dohassa jo ennen muun maajoukkueen saapumista, mutta hän olisi aennut aavikolle. Amdouni ei itse halunnut kommentoida tapausta.

– Se on uskomatonta, että puhutte sellaisista asioista. Siinä ei ole mitään. Siitä ei ole mitään sanottavaa, Amdouni sanoi Pariisissa.

ARD on saanut haltuunsa Amdounin ja välittäjän väliset Whatsapp -keskustelut. Välittäjä väittää, että hän olisi hankkinut Amdounille dopingaineita. 

– Jos en saa rahojani huomenna Mourad, tulet katumaan sitä. Sinä tulet olemaan häviäjä, koska en pidä ihmisistä, jotka käyttävät minua hyväkseen. Ostit paketin epoa ja sait paketin kasvuhormonia. Sanon sinulle uudestaan, haluan rahani huomenna, 150 euroa, viestissä luki.

Mouradin erilainen kirjoitustapa selittyy sillä, että Pohjois-Afrikassa ranskalaisen nimi kirjoitetaan Mourad. Viestien kirjoittaja on vannonut valan alla, että ne ovat aitoja. Toiset lähteet ovat vahvistaneet, että vastaanottajan puhelinnumero on tosiaan ollut Amdounin. Toinen keskustelu ilmaantui tapahtumien edetessä, jossa tulee ilmi dopingympyröiden yhtäläisyydet järjestäytyneeseen rikollisuuteen. 

Heti Amdounin Pariisissa tapahtuneen kohtaamiseen jälkeen tiedonantaja sai uhkauksia Amdounin lähipiiristä.

– Olet omassa maailmassasi. Ranskassa on venäläisiä ja romanialaisia, jotka tappavat tuhannesta eurosta, jos pelaat sitä peliä. Joku päivä kaikki urheilijat, joille olet tehnyt pahaa tulevat kääntymään sinua vastaan. Sellaista on elämä, viestissä sanottiin. 

– Jos joku tekee minulle jotain, niin en tule katumaan mitään. En pelkää ketään, tiedonantaja vastasi.

Uhkailija kirjoitti tämän jälkeen, että tiedonantaja jatkaisi työtään antidopingviranomaisten kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat