Donitsiketjusta irtautunut Patrik Laine elämänsä vireessä – parjattu Winnipeg Jetsin valmentaja näyttää nyt nerolta

Winnipeg Jetsin Patrik Laine on käyttänyt loistavasti näyttöpaikkansa NHL-joukkueensa ykkösketjussa. MTV Urheilun Marko Leppänen pohtii, että oliko tämä päävalmentaja Paul Mauricen pitkän tähtäimen "salajuoni". 

Patrik Laine kohahdutti kesällä antamalla kommentteja, ettei hän ole tyytyväinen rooliinsa Winnipeg Jetsissä. Ja oikeassa Laine olikin sikäli, ettei hän saanut kolmen ensimmäisen vuoden aikana Winnipeg Jetsissä parasta mahdollista tukea. 

Silti hän rikkoi jokaisella kaudella 30 maalin rajan. Se on kova teko kakkosketjun roolissa. 

Kun Laine pelasi Bryan Littlen vierellä, tuki oli, no, hyvin "little". Se oli tyypillinen donitsiketju – reikä keskellä. 

Paul Maurice näytti ulkoapäin leijonalaseilla katsottuna idiootilta, kun hän ei antanut Laineelle mahdollisuutta pelata isojen tykkien Blake Wheelerin ja Mark Scheifelen ketjussa kuin satunnaisesti. 

Nyt Jetsin valmentaja näyttää nerolta, joka on lunastamassa huikean suunnitelmansa hedelmiä. Kolme vuotta on NHL-arjessa tuhat vuotta. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Ihan niin suoraviivainen kuvio tuskin on. Kaikilla NHL-valmentajilla on sen verran isot paineet, että he yrittävät saada joka pelistä parhaan mahdollisen irti käytettävissä olevalla kokoonpanolla. 

Taustalla on kuitenkin varmasti kytenyt ajatus siitä, että Laine saa kyllä paikkansa ykkösessä, kun aika on valmis. Ja nyt se näyttää tulleen. 

Enää ei Maurice voi ottaa Lainetta pois isojen miesten viereltä. Silloin hänet olisi ohjattava tarkempiin tutkimuksiin. 

Mauricen kasvoille syttyy aina erityinen tuike, kun hän puhuu Laineesta. Maurice kävi kesällä Suomessa keskustelemassa Laineen kanssa, mikä osoittaa, että hän välittää pelaajansa tulevaisuudesta.

Ehkä keskustelu ja Laineen pitkä sopimukseton tila ovat työstäneet suomalaistykin mieltä oikeaan suuntaan. 

Laine on ollut kaukalossa energinen, hän on taistellut irtokiekoista uudella sykkeellä. Ja se juuri oli se kytkin, joka sai Mauricen luottamaan suomalaislaituriinsa. 

Jetsin ykkösketjussa on nyt kolme isoa rightin miestä, joita on pelipäälle päästessään mahdotonta pysäyttää. 



Lue myös:

    Uusimmat