Hirmuvireinen Patrik Laine rymistelee NHL:n pistepörssin kärjessä – suomalaiset takoneet mukavasti maaleja

Patrik Laine teki viime yön NHL-kierroksella tehot 2+2 ja nousi jakamaan koko NHL:n pistepörssin kärkipaikkaa.

Vaikka harjoitusleiri jäi väliin ja Laine teki sopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa vain muutama päivä ennen kauden alkua, ei hän ole paljon ihmetellyt.

Laine on pelannut viisi peliä, ja niissä on syntynyt pisteet 3+7. Hän on kirjannut nimensä pistetilastoihin jokaisessa ottelussa. Viime yön neljän pisteen iltaa edelsi Pittsburgh-ottelu, jossa Laine syötti ensi kertaa urallaan yhdessä pelissä kolme maalia. Kahteen peliin on siis syntynyt 2+5=7 pistettä.

Laineen kanssa identtiset tehot on tehnyt neljä peliä pelannut Edmontonin Connor McDavid, joka teki viime yönä yhden ja syötti toisen, kun Oilers kukisti New Jersey Devilsin. Laineen ja McDavidin perässä on viisi pelaajaa kahdeksassa pisteessä.

Muita suomalaisia ei NHL:n pistepörssin kärkipaikoilla näy.  Mikko Rantanen, Teuvo Teräväinen ja Roope Hintz ovat viidessä pisteessä, enemmän kuin viisi pistettä tehneitä pelaajia on tässä vaiheessa kautta 24.

Maaleja suomalaiset ovat kuitenkin takoneet kauden alkupeleissä varsin mukavasti: Hintz 4, Laine, Rantanen, Joel Armia ja Erik Haula kolme per mies.

Kaikkiaan 13 suomalaista on päässyt ensimmäisen NHL-viikon aikana maalien makuun, yhteensä osumia suomalaisille on kertynyt jo 26 kappaletta.

Maalipörssiä johtaa Edmontonin James Neal, joka on osunut neljässä pelissä jo seitsemän kertaa. Maalimäärä on muuten sama, jonka Neal sai viime kaudella aikaan 63 ottelussa. Auston Matthews ja Anthony Mantha ovat tehneet kuusi maalia mieheen.

Lue myös:

    Uusimmat