Dominikaanisessa tasavallassa tuhoisa vankilapalo

Yli sata ihmistä on kuollut vankilapalossa Dominikaanisessa tasavallassa.

Ainakin 133 vankia on kuollut Dominikaanisessa tasavallassa syttyneessä vankilapalossa, kertoivat viranomaiset. Paloa edelsi vankien välillä puhjennut tappelu. Loukkaantuneita on kolmisenkymmentä.

Maan itäosassa sijaitsevassa Higueyn vankilassa puhkesi myöhään sunnuntaina kilpailevien jengien välille yhteenotto, jossa käytettiin ampuma-aseita ja veitsiä. Palo sai alkunsa, kun vangit sytyttivät tuleen vuodevaatteita. Palon sammuttamista hidasti se, ettei ovea saatu auki vankilan siihen osaan, jossa palo raivosi.

Vartijoiden mukaan vangit olivat hajottaneet oven lukon, kertoi vankilan johtaja Juan Ramon De la Cruz Martinez.

Pelastustyöntekijät ovat kantaneet ruumiita ulos vankilasta. Paikalle on kerääntynyt joukko ihmisiä, jotka toivovat tietoja omaisistaan.

Kyseessä on tuhoisin maan vankiloissa koskaan sattunut palo.

Yhdysvaltain ulkoministeriö sanoo tuoreessa ihmisoikeusraportissaan, että olot Dominikaanisen tasavallan vankiloissa vaihtelevat heikoista ankariin. Vankilat ovat raportin mukaan tupaten täynnä eivätkä ne aina ole viranomaisten hallinnassa, vaan aseelliset vankijoukkiot saattavat käytännössä hallita niitä.

Higuyen arkkipiispa Nicanor Pena on arvostellut oloja vankilassa, jossa palo syttyi. Hänen mukaansa 180 ihmiselle tarkoitetussa laitoksessa oli 400 vankia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat