Dome Karukoski elokuva-alan tilaisuuksista: Päivät työtä, illat hauskaa

Ohjaaja Dome Karukoski ei juuri paikallaan viihdy. Heikompaa saattaisi miehen matkustustahti hirvittää.

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski nähtiin maanantaina yllättäen Iskelmägaalassa. Elokuvissaan iskelmämusiikkiakin suosinut Dome ei kovin usein edusta Suomessa ja pian hänellä olikin jo uusi reissu tiedossa.

– Viime viikolla olin Berliinin elokuvajuhlilla kehittelemässä Tom of Finlandia. Keskiviikkona olenkin jo Glasgow'ssa Mielensäpahoittajan myötä elokuvajuhlilla. Sitten pari viikkoa Suomessa, ennen kuin on Islannissa Mielensäpahoittajan ensi-ilta. Sen jälkeen pari päivää Suomessa ennen kuin suuntaan New Yorkiin.

Miten Dome oikein jaksaa melkoista kiirettä?

– Onhan tässä kuukauden sisään on tosiaan Saksa, Skotlanti, Islanti ja Yhdysvallat. Kyllä se tässä menee, kun on sielultaan nuori niin sillä jaksaa, hän naurahtaa.

Paljon työtä ja paljon hyötyä? Sillai kai, ainakin Domella vaikuttaa pyyhkivän hyvin.

– Mielensäpahoittajaa on myyty ihan hirveästi, siitä on kasvamassa minun kansainvälisesti menestynein elokuvani. Yllättävää, että niinkin perisuomalainen tarina tuntuu myyvän tosi hyvin. Tom of Finlandia kehiteltiin ja siihen haettiin yhteistyökumppaneita, ja niitä myös saatiin. Niistä tiedotetaan sitten myöhemmin enemmän.

Elokuvajuhlilla alan kerma kokoontuu yhteen arvioimaan toistensa teoksia. Tuollaisissa tilaisuuksissa on hyvä hallita sosiaaliset taidot.  Millaista elokuvajuhlilla oikein on?

– Päivät työtä ja illat hauskaa sitten elokuvakontaktien kanssa. Joten tavallaan illatkin menevät hirveän helposti työksi. Vaikka pitäisi hauskaa, niin aina tulee luotua kontakteja. Illalla tulee vaan jotenkin enemmän vaihdettua käyntikortteja kun päivällä, Dome nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat