Dokumenttisarjassa ennennäkemätöntä materiaalia Matti Nykäsen vaiherikkaasta elämästä – katso esimakua!

Esittelyssä Matti Nykänen - Elämä on laiffii 2:00
Tältä näyttää Matti Nykänen – Elämä on laiffii -sarja!

Matti Nykänen – Elämä on laiffii -dokumenttisarjassa nähdään ennennäkemätöntä videomateriaalia ja haastatteluja. 

Matti Nykänen voitti urallaan viisi olympiamitalia, 14 maailmanmestaruusmitalia ja 22 suomenmestaruusmitalia. Nykänen esiintyi myös lehtien palstoilla ja viihdytti kansaa tempauksillaan ja lentävillä lausahduksillaan. 

Uusi Matti Nykänen – Elämä on laiffii -dokumenttisarja sukeltaa mäkisankarin vaiherikkaan elämän merkittävimpiin käännekohtiin aina uran alkumetreistä kuolemaan vuonna 2019.

Sarjassa nähdään ennenjulkaisematonta materiaalia Nykäsen elämänvarrelta ja tavataan henkilöitä, jotka oikeasti tunsivat mäkilegendan. Haastateltavina nähdään muun muassa miehen leski Pia Nykänen, saksalainen mäkihyppääjä ja Nykäsen hyvä ystävä Jens Weissflog, mäkihyppääjä Janne Ahonen ja muita työtovereita urheilun saralta. 

Mukana ovat myös Seiskan entinen viihdetoimittaja Kai Merilä, bisnestuttava Hjallis Harkimo, musiikkipiireistä tutut Remu Aaltonen ja Ilkka Vainio sekä Matti-elokuvassa pääosaa näytellyt Jasper Pääkkönen.

Kuusiosaisen dokumenttisarjan on ohjannut Sami Kieksi.

– Olen pyrkinyt lähestymään aihetta rehellisesti ja kunnioittavasti syy-seuraussuhteet esille tuoden. Lähes vuoden kestäneiden kuvausten aikana haastattelimme noin kolmeakymmentä Matin läheistä ystävää ja tuttua. Koen erityisen tärkeäksi, että Matti pääsee myös itse ääneen sarjan jokaisessa jaksossa. Tämän mahdollisti runsas arkistomateriaali – mukana on myös ennenjulkaisematonta sisältöä. Kylmäksi sarja ei uskoakseni jätä yhtään katsojaa, Kieksi sanoo tiedotteessa.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa pureudutaan Nykäsen uraan mäkihyppääjänä. Hän hävisi uransa alussa useita kilpailuita, mutta hyppäsi ihmisten sydämiin ja nousi maailman huipulle viimeistään Oslon sumussa Holmenkollenin MM-suurmäessä 1982. Ääneen pääsevät muun muassa urheiluaikojen ystävät Janne Ahosesta ja Juha Miedosta Jens Weissflogiin. 

Toisen jakson teemana on bisnes. Nykänen strippasi ja hänen nimellään tehtiin muun muassa siideriä. Bisnesten kirjo oli laaja ja yleensä joku muu kääri voitot. Matti-elokuva oli aikansa menestys mutta mitä Matti itse ajatteli elokuvasta? Haastateltavina jaksossa yrittäjä Hjallis Harkimo, näyttelijä Jasper Pääkkönen, yrittäjä Ismo Oksanen ja manageri Antero Verto.

Kolmannessa jaksossa pureudutaan Nykäsen artistiuraan. Urheilu-uransa jälkeen Nykänen ryhtyi keikkailemaan ja elätti itsensä pitkään artistina. Elämä oli rankkaa ja vei Nykäsen monta kertaa sairaalaan. Hän istui kahdesti vankilassa. Haastateltavina kuullaan muusikot Remu Aaltonen, Ilkka Sysimetsä, Tauski ja Ilkka Vainio.

Neljännen jakson aiheena on Nykäsen suhde mediaan. Käytettiinkö häntä hyväksi, ja kuinka pakkomielteinen suhde Nykäsellä oli mediaan? Haastateltavina muun muassa urheilutoimittaja Marko Lempinen, Matin luottotoimittaja Kai Merilä ja leski Pia Nykänen.

Viidennessä jaksossa etsitään syitä, mikä sai Nykäsen juomaan. Hän kävi jatkuvaa taistelua ”viinapirulaiseksi” kutsumaansa vihollistaan vastaan. Haastateltavina muun muassa painin olympiavoittaja Jouko Salomäki ja entinen naapuri ja perhetuttu Jutta Larm.

Viimeisessä jaksossa pureudutaan kuolemaan johtaneisiin syihin, Matin viimeisimpiin hetkiin ja kuullaan aivan lähimpien ihmisten viimeiset sanat Matille. Haastateltavina muun muassa leski Pia Nykänen sekä Matin ystävät Vesa Finska, Ari Saarinen ja Tapio Pieskä.

Matti Nykänen – Elämä on laiffii MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 9.11. alkaen. MTV Katsomo+ -tilaajille koko kausi kerralla, muutoin yksi jakso viikossa.

Lue myös:

    Uusimmat