Mainos

Dokumentti SuomiAreenasta huomenna - ”Porissa poliitikkoja kutsutaan ihmisiksi”

Yleisöennätyksen tehnyt  MTV:n SuomiAreena Porissa osoittautui jälleen ainutlaatuiseksi keskustelufoorumiksi päättäjille ja kansalaisille. 

Tuhannet suomalaiset vaelsivat keskellä parasta lomakautta ohjelmalehtinen kädessä Porin katuja ja puistoja päästäkseen kuulemaan keskusteluja, politiikasta, taloudesta, kirkosta ja kulttuurista – ja kymmenistä muista kansalaisia koskettavista aiheista.

Kari Pyrhösen käsikirjoittama ja ohjaama dokumentti Keskustelun kuuma heinäkuu – SuomiAreena  arvioi debatin tasoa ja merkitystä. Millaisia keskustelijoita me suomalaiset lopulta olemme?  Ohjelmassa piipahdetaan myös kulisseissa – yöelämää unohtamatta.

- Kansalaiset saavat SuomiAreenassa  politiikan tekemisestä paremman kuvan kuin talvella eduskunnassa Täällä kaikki puhuvat toisilleen kuin tavalliset ihmiset, vakuuttelee  valtiovarainministeri, demarien tuore puheenjohtaja Antti Rinne.

Kuka saa julkisuutta ja miksi?

 Moni päättäjä myönsi, että väittelyt eivät äidy kovinkaan ärhäkkäiksi -  enemmänkin ollaan liikkeellä  ”kesätunnelmissa” ja ”jatsifiiliksissä”.  Ikäviä päätöksiä tehdään  toisaalla syksymmällä. 

Miten sitten puolueet tai kansalaisjärjestöt saavat viestinsä läpi mediatulvassa? Tänä kesänä Porissa onnistuivat parhaiten kirkko arkkipiispansa johdolla kuin myös Greenpeace, joka toi Porin kaduille jääkarhun.

- Mutta meitä sentään kutsuttiin eräässä paneelissa ihmisiksi ja sekin on aika harvinaista tässä politiikan tekemisessä, nauroi keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä Porin promenadilla juostessaan tilaisuudesta toiseen.

Keskustelun kuuma heinäkuu – SuomiAreena sunnuntaina 27.7. klo 18.30 MTV3-kanavalla

 

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.