Mainos

DnB:n ja Storebrandin fuusio varmistui

Norjan suurimman pankin Den norske Bankin (DnB) ja vakuutusyhtiö Storebrandin fuusio on tänään varmistunut. Fuusio toteutetaan jo eilen julkistetun suunnitelman mukaisesti eli siten, että DnB maksaa yhdestä Storebrandin osakkeesta 1,33 omaa osakettaan. Koko Storebrandin arvoksi tulee kaupassa noin 16 miljardia Norjan kruunua eli noin 2,15 miljardia euroa.

DnB:n mukaan yli puolet Storebrandin omistajista on jo hyväksynyt sopimuksen. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän ja sen odotetaan toteutuvan tämän vuoden loppuun mennessä.

DnB:n ja Storebrandin liitossa syntyy Norjan suurin ja pohjoismaiden kuudenneksi suurin finanssikonserni, josta Norjan valtio omistaa runsaan kolmanneksen. Fuusiosta antamassaan tiedotteessa DnB arvioi, että uudella finanssijätillä on nyt muskeleita osallistua jatkossa aktiivisesti myös alan laajempiin pohjoismaisiin järjestelyihin.

Yhtiön markkina-arvo on tämänpäiviäisllä pörssikursseilla noin 43 miljardia Norjan kruunua eli noin 5,8 miljardia euroa. DnB ja Storebrand laskevat fuusiosta kertyvän kolmen vuoden jaksolla synergiaetuja noin 750 miljoonaa kruunua. Kuluja karsitaan mm. antamalla lähtöpassit 750 työntekijälle. Yhteensä DnB:llä ja Storebrandilla on nyt 8 300 työntekijää.

Uuden yhtiön hallituksen johtoon nousee DnB:n hallituksen johtaja Jannik Lindbäk ja konsernijohtajaksi DnB:n konsernijohtaja Svein Aaser. Storebrandin pääjohtajalle Idar Kreutzerille jää varakonsernijohtajan pesti.

Myös suomalainen Sampo yritti viime vuonna ostaa Storebrandin, mutta fuusio kaatui DnB:n ja norjalaisten poliitikkojen vastustukseen. Syksyllä Sampo vetäytyi kaupasta vedoten Storebrandin arvon putoamiseen. Sampo olisi vuoden takaisessa tarjouksessaan maksanut Storebrandista 75 kruunua osakkeelta, yhteensä 20,8 miljardia Norjan kruunua (2,8 miljardia euroa) eli selvästi paremman hinnan kuin mitä Den norske Bankilta nyt irtosi.

(MTV3-STT-Reuters-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.