Dmitri Medvedevillä on jälleen uusi teoria siitä, miten kolmas maailmansota alkaa

Kuuluuko tämä ökyjahti Venäjän presidentille? MTV Uutiset kurkisti Kotkan venesäilöön, josta löytyy Suomen puhutuin vene 3:06
MTV Uutiset kävi Kotkan venesäilössä maaliskuussa 2022: Tämän veneen uskotaan kuuluvan Dmitri Medvedeville.

Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja maalailee venäläismediassa, mistä kolmas maailmansota saa lähtölaukauksensa.

Venäjän presidenttinä vuosina 2008–2012 toiminut Dmitri Medvedev kertoo venäläisen Rossiyskaya Gazetan artikkelissa, että Puolan viime aikaiset toimet voivat sysätä maan konfliktiin Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa.

Venäjälle kuuluvan Kaliningradin naapurissa oleva Puola on kuulunut Ukrainan tärkeimpiin kumppaneihin sodan aikana. Viime aikoina myös Puola on vahvistanut puolustustaan roimasti.

Medvedevin sanojen mukaan "pahan Puolan" apu Ukrainalle voi kärjistyä kolmanneksi maailmansodaksi.

– Puolan sotilaallinen vahvistuminen ja läsnäolo Ukrainassa voivat laukaista suoran yhteenoton Puolan ja Venäjän sekä Valko-Venäjän välillä, Medvedev toteaa.

"Puola täyttää 'Euroopan hyeenan' roolin"

Medvedevin mukaan "Puolan holtittomilla toimilla" voisi olla kauaskantoisia ja vaarallisia seurauksia koko maailmalle, jos Naton liittolaiset tukevat sitä.

– Ja sitten Puola täyttää "Euroopan hyeenan" roolin, joka laukaisee kolmannen maailmansodan. 

Medvedev kertoo myös artikkelissa oman näkemyksensä siitä, kuinka Puolan ja Venäjän suhteet ovat muuttuneet vuosien varrella.

Medvedev myös väittää, että Puola toimii EU:ssa itsekkäästi ja, kuinka EU-maat tuntevat Puolaa kohtaan "huonosti kätkettyä vihaa".

Medvedev on lausunut koko Ukrainan sodan ajan provosoivia kommentteja Ukrainaa tukevista maista sekä pelotellut ydinaseilla ja kolmannella maailmansodalla. Medvedev on myös kuvaillut julkisesti Suomea "vihamieliseksi valtioksi".

Lähde: Newsweek

Lue myös:

    Uusimmat