Medvedev uhkaili kolmannella maailmansodalla: "Täydellinen katastrofi"

Viime aikoina kärkkäistä lausunnoistaan tunnettu Venäjän entinen presidentti varoittaa jo kolmannesta maailmansodasta.

Kaikki yritykset tunkeutua Krimille ovat sodanjulistus Venäjää vastaan, Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev sanoi venäläiselle Argumenty i Fakty -aikakauslehdelle yksinoikeudella antamassaan haastattelussa.

–Jos Naton jäsenmaa tekee näin, se on konflikti koko Pohjois-Atlantin liiton (Naton)  kanssa. Kolmas maailmansota. Täydellinen katastrofi, Medvedev sanoi.

Hän totesi, että Ukraina Natossa on Venäjälle paljon vaarallisempi kuin Suomi Natossa, koska Kiovan kanssa on ratkaisemattomia aluekiistoja.

Medvedevin mukaan länsimaat aliarvioivat Venäjän tapansa mukaan.  

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta historiassamme, kun meitä painostetaan kaikin keinoin. Meidän on luotettava ainoastaan omiin voimavaroihimme ja älyymme. Vaikeimpinakaan aikoina emme ole alistuneet tähän paineeseen, eikä rautaesiripusta ole tullut meille estettä.

Medvedev ei ole suinkaan ensimmäinen venäläispoliitikko, joka jakelee uhkauksia. Muun muassa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova ovat aiemmin sanoneet samansuuntaisia asioita Venäjän vastatoimista.

Esimerkiksi pari viikkoa sitten Lavrov totesi , että kaikki Ukrainan ja lännen puolelta tulevat Krimin siltaa koskevat uhkaukset otetaan huomioon, niihin reagoidaan ja Ukrainan tämänsuuntaiset suunnitelmat epäonnistuvat.

Naton koko historia pähkinänkuoressa: sotilasoperaatiot, laajentuminen ja muut merkittävimmät hetket 6:00
Katso myös: Naton koko historia pähkinänkuoressa – sotilasoperaatiot, laajentuminen ja merkittävimmät hetket

Lue myös:

    Uusimmat