Disneyn perijätär vieraili Disneylandissa ja järkyttyi – henkilökunnalla naurettavan huono palkka: "Hankin ruokani muiden ihmisten jätteiden seasta"

Huvipuiston työntekijä sai potkut korvalävistysten takia Yhdysvalloissa 1:41
Yhdysvalloissa teksasilaisen huvipuiston työntekijä syyttää työnantajaansa sukupuolisyrjinnästä – sai potkut korvakorujen vuoksi.

Disneyn perijätär väittää, että "maailman onnellisimman paikan" työntekijät eivät ole niinkään onnellisia, kertoo uutismedia Fox News

Video: Huvipuiston työntekijä sai potkut korvalävistysten takia Yhdysvalloissa.

Disneylandia kuvaillaan "maailman onnellisimmaksi paikaksi". Vaan onko se sitä – teemapuisto, kun on ollut viime aikoina ikävien uutisotsikoiden ryöpyteltävänä?

Nyt Disneylandia koettelee jo seuraava selkkaus: Disneyn perijätär Abigail Disney nimittäin väittää, ettei teemapuiston henkilökunnan palkka ole juuri mistään kotoisin. 

Teki yllätysvisiitin valeasussa – palkkataso järkytti

Abigail paljastaa Yahoo-sivustolle antamassaan haastattelussa, että vieraili vastikään teemapuistossa valeasuun pukeutuneena perehtyäkseen puiston työntekijöiden työolosuhteisiin.

Hän teki tutkimusmatkansa puistoon heti sen jälkeen, kun oli vastaanottanut Facebookissa viestin yhdeltä puiston pettyneeltä työntekijältä.

Abigail oli raivostunut näkemästään ja kuulemastaan – Disneyland ei ollut työympäristönä sellainen, jollaiseksi se oli naisen mukaan aikanaan rakennettu.

Teemapuiston työntekijät joutuivat palvelemaan puiston asiakkaita naurettavan pienellä palkalla, mikä söi suurilta osin myös henkilöstön työmotivaatiota.

– Aivan jokainen, jonka kanssa keskustelin, sanoi: ”En tiedä, kuinka pystyn ylläpitämään lämmintä ja iloista ilmettä kasvoillani, kun kotiin mennessäni hankin ruokani muiden ihmisten jätteiden seasta, Abigail kertoo pöyristyneenä.

Tämän lisäksi aiemmin keväällä on selvinnyt, että teemapuiston miespuoliset työntekijät saavat naisia parempaa palkkaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pohjaton kuilu toimitusjohtajan ja muun henkilöstön välillä

Abigail halusi haastattelunsa aikana nostaa pöydälle myös puiston toimitusjohtaja Bob Igerin palkan, sillä hänen ja yksittäisen puistotyöntekijän palkkojen välillä oli pohjattoman syvä kuilu.

Toimitusjohtajan vuosittainen palkka on perijättären mukaan lähes 66 miljoonaa dollaria.

– Bobin on ymmärrettävä, että hän on työntekijä – aivan kuten ne ihmiset, jotka irrottavat purkkia maasta, Abigail täsmentää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Huvipuiston johto asiasta toista mieltä

Disneylandissa työskentelee arviolta 30 000 työntekijää, joiden tuntipalkka on keskimäärin 15 dollaria (reilu 13 euroa) tunnilta. Teemapuiston tiedottaja kertoo Fox Newsille, että tuntipalkan lisäksi puiston kokopäiväiset työntekijät ovat oikeutettuja terveyspalveluihin ja lastenhoitotukeen.

– Disney tarjoaa työvoimakoulutusta, joka on laajalti tunnettu ja paras tapa luoda työntekijöille taloudellisia mahdollisuuksia.

Disney Aspire -aloite on maamme kattavin koulutusohjelma, joka kattaa 100 prosenttia kaikista lukukausimaksuista, kirjoista ja palkkioista, joten tuntityöläisemme voivat käydä korkeakoulua maksutta ja valmistua ilman velkaa, Disney Companyn tiedottaja vastaa Abigailin syytöksiin.

Muun muassa elokuva-alalla vaikuttava Abigail Disney on Roy Disneyn – siis Walt Disneyn veljen – lapsenlapsi. Hänellä ei ole tällä hetkellä aktiivisesti mukana yrityksen toiminnasta läheisestä sukulaissuhteestaan huolimatta.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: Fox News, Yahoo

Lue myös:

    Uusimmat