9-vuotias autistinen poika koki karvaan pettymyksen – huvipuiston työntekijä yllätti teollaan: "Kysyin, miten hän tiesi toimia niin"

Floridalaisessa huvipuistossa vieraillut perhe koki karvaan pettymyksen käyntinsä päätteeksi, mutta sitä seurasi odottamaton kohtaaminen. 

Yhdysvaltalaisperheen äiti Lenore ja isä Steve Koppelman veivät toukokuussa 9-vuotiaan poikansa Ralphin nauttimaan Universal Studiosin huvipuistolaitteista. Ralph odotti koko päivän kärsivällisesti suosikkiaan, Spider Man -laitetta, joka oli kierroksen viimeinen. 

Kun perhe lopulta saapui Spider Manin luokse, tuli ikäviä uutisia: laitteessa oli vikaa, eikä sitä voinut enää käyttää. 

Autistinen Ralph romahti pettymyksestä täysin. 

– Mieheni ja minä tunnemme merkit. Näimme, että se oli tuloillaan kuin juna. Emmekä silti voineet väistää sitä. Emme voineet mennä minnekään. Autistinen romahdus oli tulossa, ja se todellakin tuli, Lenore Koppelman kuvailee tilannetta Facebook-sivullaan. Hänen mukaansa rankat kohtaukset ovat melko harvinaisia, mutta sitäkin intensiivisempiä.

Ralph heittäytyi maahan ja jäi niille sijoilleen itkemään ja huutamaan. Vanhemmat yrittivät turhaan saada häntä rauhoittumaan, ja ohikulkijat hyppivät hänen ylitseen. 

Sitten tapahtui jotakin odottamatonta. Puiston työntekijä, Jen Welchel, kiiruhti apuun. 

– Hän kävi maahan Ralphin kanssa. Hän makasi Ralphin vieressä ja auttoi tätä tasaamaan hengitystään, äimistynyt Koppelman kirjoittaa.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Welchel jutteli pojalle, kertoi ymmärtävänsä tämän pettymystä ja kehotti päästämään tunteet kerralla ulos. Samalla hän neuvoi ulkopuolisia jatkamaan matkaansa, jotta Ralph saisi rauhassa rauhoittua. 

Hämmentyneet vanhemmat seurasivat, kuinka Ralph hiljalleen saikin koottua itsensä ystävällisen työntekijän avulla. He nousivat yhdessä maasta, ja Welchel kertoi Ralphille, että tämä voisi hänen kustannuksellaan valita lahjatavarakaupasta jotakin itselleen lohdutukseksi. 

Poika halusi vain pienen muistivihon, kynän sekä nimilapun, ja vanhempiensa yllätykseksi kiitti Welchelia hymyillen.

"Kysyin, miten hän tiesi toimia niin"

Myös Lenore Koppelman kiitteli naista vuolaasti. 

– Kysyin, miten hän tiesi toimia niin, ja hän kertoi, että kaikki Universal Studiosilla koulutetaan kohtaamaan autistisia tai muuten erityistarpeisia ihmisiä. 

Welchel kertoo Washington Postin haastattelussa, että Ralphin kohtaus muistutti häntä hänen autistisesta sukulaispojastaan.

Vaikka työpaikka tarjoaa koulutusta haastaviin tilanteisiin, oli maassa makaaminen täysin naisen oma keksintö. Hän on työssään päässyt aiemminkin rauhoittamaan lapsia. 

– Se ei ollut ensimmäinen kerta, kun tein niin, eikä taatusti viimeinen.

Koppelmanin Facebook-päivitys on kerännyt kymmeniä tuhansia tykkäyksiä, ja perheelle on tarjottu rahaa, jotta Ralph pääsisi uudelleen puistoon sitten, kun Spider Man on taas kunnossa. Tarjoukset perhe on torjunut kiitellen. 

– Emme halua hyötyä hänen kohtauksellaan. Hänellä oli kaikesta huolimatta hauskaa, Lenore Koppelman sanoo.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: CNN, Washington Post

Lue myös:

    Uusimmat