Mainos

Directan kesällä lupaamat uudistukset eivät toteudu

Törkeästä petoksesta epäillyn luettelo- ja hakemistoyhtiö Directan kesällä lupaamat uudistukset eivät toteudu odotetulla tavalla.

Nettiluetteloyhtiö kertoi tähtäävänsä myyntitavoissaan ja laskutuksessaan läpinäkyvyyteen pian sen jälkeen, kun MTV:n uutiset kertoi poliisin pakeille marssineista pienyrittäjistä.

Suomen yrittäjien lainopillinen asiamies Anja Tuomola pitää kesäistä uudistusta näennäisenä.

- He lupasivat muuttaa hakusanojen painotusta ja siten hakusanojen kohdentumista. Laskussa mainitaan pari yleisintä sanaa, mutta osumista ei ole erittelyä, Tuomola kertoo.

Tuomolan mukaan hintoja ja sopimusehtoja ei myöskään löydy Directan internet-sivuilta. Tuomola korostaa, että sopimusehdot eivät voi tulla voimaan puhelinkeskustelun perusteella tai näkemättä niitä.

Directalla on useita voimassaolevia sopimusehtoja. Kuluvana vuonna tehdyistä muutoksista useimmat on tehty yhtiölle suotuisaan suuntaan. Asiakkaalle hakuosumista kertyvä lasku rajoitettiin viime talvena alkaneissa sopimuksissa enintään 40 euroon kuukaudessa, kun se tätä ennen oli enintään 30 euroa ilman alv:tä.

- Asiakkaan tilausvahvistuksen yhteydessä saamia sopimusehtoja sovelletaan siihen saakka kunnes uudet ehdot tulevat voimaan, Tuomola kertoo.

KKK tuomitsee toiminnan

Directa sai toissapäivänä tuomion keskuskauppakamarin liiketapalautakunnalta. KKK:n liiketapalautakunta pitää Directan markkinointitapaa hyvän liiketavan vastaisena.

- Mikäli arvioinnissa löytyy huomautettavaa, tulemme tekemään tarvittavat muutokset toimintatapaamme välittömästi, Ville Komppa sanoi kesällä.

MTV:n uutiset ei tavoittanut Directan toimitusjohtaja Ville Komppaa kommentoimaan lausuntoa.

Keskuskauppakamari painotti tiistaina kantansa lisäksi, ettei Directa ole kauppakamarien ja keskuskauppakamarin yhteistyökumppani, kuten Directa on useissa yhteyksissä väittänyt.

MTV:n uutiset kertoi kesäkuun 24. päivä nettiluettelofirmalle raivostuneista pienyrittäjistä, jotka olivat tehneet Directasta tutkintapyynnön poliisille. Viimeisimmän tiedon mukaan rikosilmoituksia on kirjattu noin 250.

Poliisi epäilee Directaa törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta. Esitutkinnan odotetaan valmistuvan ennen joulua.

Tähän päivään mennessä Suomen Yrittäjät on saanut 3000 yhteydenottoa eri yrityksistä Directan menettelyn sopimattomuuteen liittyen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.