Mainos

Diplomaatti: Libya maksaa lunnaita

Libya maksaa 25 miljoonaa dollaria (n. 160 milj. mk) Filippiinien panttivankien vapauttamisesta. Näin kertoi eräs nimettömänä pysytellyt läntinen diplomaatti Libyan pääkaupungissa Tripolissa.

Diplomaatti ei selvittänyt lähemmin, saisivatko Abu Sayyaf -järjestön muslimisissit rahat suoraan vai olisivatko rahat osa apua, jonka libyalainen hyväntekeväisyysjärjestö antaa filippiiniläisiin hankkeisiin. Diplomaatin mukaan Libya on valmis maksamaan rahat saadakseen suopeaa julkisuutta ja varmistaakseen Euroopan unionin tuen Libyan osallistumiselle Välimeri-huippukokoukseen marraskuussa. Libya ja Filippiinit ovat kiistäneet julkisuudessa olleet tiedot siitä, että Libya maksaa lunnasrahoja panttivankien vapautumisesta.

Gaddafi, Muammar

Rajab Azzarouq, Libyan entinen Filippiinien suurlähettiläs, on ollut keskeisessä roolissa neuvotteluissa panttivankien vapauttamisesta. Azzarouq on myös Libyan johtajan Muammar Gaddafin läheinen uskottu. Libyan viranomaiset ovat tähdentäneet, että panttivankineuvotteluissa on ollut osallisena libyalainen järjestö nimeltä Gaddafin kansainvälinen hyväntekeväisyysjärjestön liitto eikä Libyan hallitus. Diplomaattilähteiden mukaan järjestön johtaja on Muammar Gaddafin poika Seif al-Islam. Libya on ollut pitkään lähes kansainvälisen hylkiön asemassa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.