Dionne oli kuukauden tipattomalla – tulokset yllättivät heti ja innostivat pudottamaan jopa 30 kiloa: "Olen kuin eri ihminen"

Onnistuneen painonhallinan keinot 7:42

Pahimmillaan jopa 49 alkoholiannosta viikossa nauttinut brittinainen onnistui pudottamaan yli 30 kiloa jättämällä alkoholin ja tekemällä pieniä muutoksia elintapoihinsa, kertovat Mirror ja LadBible.

Yllä olevalla videolla keskustellaan onnistuneen painonhallinan keinoista. Miten paino pysyy hallinnassa vuodesta toiseen?

Suomessa tipatonta on vietetty perinteisesti tammikuussa kostean uuden vuoden ja pikkujoulukauden jälkeen, mutta maailmalla on luovuttu alkoholista myös lokakuussa Go Sober October -haasteen kunniaksi ja samalla kerätty varoja hyväntekeväisyyteen.

Samaan haasteeseen otti osaa myös brittiläinen Dionne Mein, 23, viime vuoden lokakuussa. Nainen eli silloin lähinnä kiinalaisella noutoruoalla ja saattoi juoda yhden illan aikana jopa kymmenen isoa oluttuoppia.

Niihin aikoihin Dionne painoi jo noin 99 kiloa.

– Kukaan ei uskonut, että pystyisin olemaan tipattomalla. Join paljon. Tulin kotiin töiden jälkeen ja saatoin juoda muutaman lasillisen viiniä ja sitten monia tuopillisia viikonloppuisin. Olin koko ajan ulkona juhlimassa, ja sitten illan juomisen jälkeen söin paljon noutoruokaa, Dionne kertoo.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tulokset yllättivät heti

Tipattoman lokakuun jälkeen Dionne oli yllättynyt kehityksestään. Hän oli pudottanut vain kuukaudessa yli kolme kiloa pelkästään jätettyään alkoholin.

– En voinut uskoa sitä. En olisi koskaan uskonut, että painoni putoaisi, puhumattakaan yli kolmesta kilosta, tehtyäni niin yksinkertaisen muutoksen, Dionne selittää.

Järjestelmällisempi painon pudottaminen alkoi

Painon pudottaminen ei kuitenkaan ollut aivan niin helppoa. Ensin Dionne lihoi kolme kiloa takaisin, kun vanhat juhlimistavat taas palasivat arkeen.

Tammikuussa hän kuitenkin otti itseään niskasta kiinni, ja muutti ruokavalionsa ja aloitti liikunnan. Alkoholin hän jätti kokonaan.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Elämänmuutokset saivat painon putoamaan jopa 30 kiloa noin puolessa vuodessa! Vielä viime syksynä Dionnen vaatekoko oli 46, nyt enää 38.

– En koskaan laskenut kaloreita, tein vain, mikä tuntui oikealta. Lopetin noutoruoan syömisen ja aloitin ruoan tekemisen kotona, Dionne kertoo ja jatkaa:

– Ihmiset ajattelevat, että sinun täytyy syödä salaattia joka päivä, mutta minä en lähes koskaan syönyt salaattia ja pääsin tavoitteeseeni.

"Olen kuin eri ihminen"

Nyt Dionne treenaa salilla kuusi tuntia viikossa, erityistilaisuuksissa hän saattaa edelleen ottaa muutaman. Samalla myös itsetunto on kasvanut.

– Olen kuin eri ihminen. Jos en olisi saanut niin paljon itsevarmuutta, en usko, että olisin koskaan tavannut poikaystävääni, Dionne sanoo.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Painonsa kanssa kamppailevia hän haluaa kannustaa omalla tarinallaan, ja muistuttaa, että pienet, yksinkertaiset muutokset saavat aikaan huiman muutoksen.

– Sinun ei tarvitse näännyttää itseäsi tai mennä millekään trendidieeteille. Aloita pienemmillä annoskoilla tai keskittymällä syömään enemmän hedelmiä ja vihanneksia, Dionne neuvoo.

Lähteet: Mirror, LadBible

Lue myös:

    Uusimmat