Mainos

Digitelevision tekniikka suojaa yksityisyyttä

Suomen tekemät tekniset digi-tv-ratkaisut tarjoavat hyvän tietoturvallisuuden ja suojaavat hyvin käyttäjän yksityisyyttä. Tulevaisuudessa tehtävät valinnat voivat tuoda mukanaan uusia uhkia, jotka pyritään torjumaan jo varhaisessa vaiheessa.

Liikenne- ja viestintäministeriö on teettänyt selvityksen yksityisyyden suojasta digitaalisessa televisiotoiminnassa. Siinä tarkastellaan nykyisiä ja tulevia mahdollisia uhkakuvia, joita digitaalinen televisiotekniikka tuo.

Uudet liiketoimintamahdollisuudet, asiakkuuksien hallinta, aiheuttavat suurimmat uhkat yksityisyydelle. Asiakastiedot kuitenkin pirstoutuvat monille osapuolille, jolloin mikään taho ei pääse kokoamaan kattavaa katsojaprofiilia.

Digitelevisiolaitteiston noudattama MHP-standardi arvioidaan selvityksessä hyvin hallittavaksi. Monet muut toiminnot ja palvelut ovat sellaisia, jotka kuluttaja voi itse valita ja samalla vaikuttaa omaan yksityisyyden suojaansa. Suurkäyttäjien digitelevisiovastaanottimet voivat tulevaisuudessa olla avoimia kotitietokoneita, jolloin mahdollisuudet ja uhkat ovat samat kuin Internetiä käytettäessä.

Selvityksessä todetaan, että vuorovaikutteisia palveluja tarjoavien tulisi ymmärtää henkilötietolain tulkinta, suoramarkkinoinnin pelisäännöt, itsesääntely ja sähköisen kaupankäynnin sääntely. Viranomaisvastuu jakautuu useille tahoille, erityisesti kuluttaja-, tietosuoja- ja viestintäviranomaisille.

Selvityksessä ehdotetaan, että yksityisyyden suojaa voitaisiin turvata alan seurannalla ja yleisellä yhteistyöllä. Uutta lainsäädäntöä ei tarvita, vaan keskeiset asiat etenevät viestintämarkkinalain kokonaisuudistuksen yhteydessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.