Mainos

Digitaalisuus yleistyy elokuvanteossa

Digitaalisuus tekee vahvaa tuloaan elokuvamaailmaan. Tämän voi todeta mm. Tampereen kansainvälisillä lyhytelokuvajuhlilla, jossa digitaaliset elokuvat ovat nyt ensimmäistä kertaa laajasti esillä.

Vanhaa tekniikkaa

Halpa ja helppokäyttöinen digitaalitekniikka on tehnyt elokuvanteon mahdolliseksi kaikille. Tampereen lyhytelokuvajuhlilla esimerkiksi kotimaisen kilpailusarjan töistä peräti 60 prosenttia on kuvattu digitaalisella videolla.

Digi-elokuvan edelläkävijä, yhdysvaltalainen Resfest edustaa Tampereen filmifestivaaleilla lyhytelokuvan tekemisen uutta muotoa. Digitaaliset työvälineet ovat mullistaneet alaa, mutta vain teknisesti.
- Digi-tekniikka ei tee parempia elokuvia, ihmiset tekevät niitä. Jos tarina on hyvä, ihmiset unohtavat sen tekotavan. Ei sillä ole merkitystä, arvioi festivaalijohtaja Jonathan Wells Resfestistä.
- Me koemme haasteena tehdä erityyppisiä elokuvia digitaalitekniikalla. Emme halua vain toistaa sitä, mitä Hollywood on tehnyt viimeiset 100 vuotta. Sen sijaan haluamme tehdä uudenlaisia ja kokeellisia elokuvia.

Kokeellisia ja uudenlaisia elokuvia on Tampereella tarjolla myös ensi kertaa nähtävällä Roskaelokuvafestivaalilla, joka on katselmus suomalaiseen, riippumattomaan elokuvaan.
-Tampereen elokuvajuhlia pidetään yleisesti tällaisena korkeakulttuuritapahtumana ja nyt oli tarkoituksena antaa myöskin marginaali- ja harrastajaelokuville näkyvyyttä, Roskaelokuvafestivaalin ohjelmistosuunnittelija Kaj Mäkelä kertoo.

Suuri osa Roskafestareidenkin lyhytelokuvista on digitaalista tuotantoa. Se ei hätkäytä digitaalisen elokuvan festivaalia johtavaa Wellsiä.
-Mitä enemmän digi-elokuvan tekijöitä on, sitä enemmän näemme huonoja elokuvia. Tämä tekniikka tarjoaa onneksi myös tilaisuuden elokuvantekoon sellaisille lahjakkaille ihmisille, joilla ei ennen ole ollut mahdollisuutta tehdä elokuvia.
(MTV3)

Tampereen elokuvafestivaalien sivut

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.