Mainos

Digitaaliset televisiolähetykset alkaneet

Digitaaliset televisiolähetykset ovat alkaneet tänään iltapäivällä kello kolme. Ensimmäisessä vaiheessa lähetyksensä aloittavat MTV3, Yleisradio viiden kanavan voimin, Nelonen sekä useiden eri yhtiöiden omistama Urheilukanava.

Nykyisistä kanavista aloittavat digitaalisessa muodossa tutut TV1, TV2, MTV3 ja Nelonen. Niiden lisäksi Yle käynnistää kolme uutta kanavaa, FST:n, YLE Teeman ja Yle24:n. Neljännen uuden tulokkaan eli Urheilukanavan suurin omistaja on MTV3 ja sen muita osakkaita ovat muun muassa Swelcom ja Veikkaus.

Alun perin tänään piti ruuttuun ilmestyä yhdeksän uutta kanavaa, mutta Helsingin Sanomien tietojen mukaan Sub-tv, Wellnet, Elokuvakanava sekä Canal+ aloittavat lähetyksensä vasta ensi vuonna. SanomaWSOY vetäytyi opetusohjelmiin keskittyvän Koulukanavan toimiluvasta viime viikolla. Syyksi konserni ilmoitti sen, ettei vuorovaikutteisten opetusohjelmien seuraamiseen tarvittavia digibokseja ole vielä markkinoilla.

Digi-tv:n näkyvyysalue on alkuvaiheessa melko pieni. Maanantaista lähtien kaikki digilähetykset ovat nähtävissä vain Etelä- ja Lounais-Suomen suurimpien kaupunkien alueella. Lisäksi Vaasan ja Lapuan alueille lähetetään digitaalisina Yleisradion kanavat. Vuoden 2001 loppuun mennessä digi-tv:n on määrä kattaa 70 prosenttia maan väestöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.