Digi-tv takkuaa useimmilla käyttäjillä

Digi-tv:n käyttäjät painivat erityisesti tekstitysongelmien kanssa. Digisovittimeen sen sijaan ollaan tyytyväisempiä kuin aiemmin.

Digi-tv:n käyttäjistä 63 prosentilla on ollut ongelmia digi-tv:n käytössä tai katselussa, selviää tuoreesta kyselytutkimuksesta. Eniten ongelmia on ollut tekstityksessä, kuvanlaadussa ja äänessä. Vajaalla kolmanneksella käyttöongelmia on esiintynyt jatkuvasti, reilulla kolmanneksella silloin tällöin tai harvoin.

Kuvanlaatuun liittyviä ongelmia oli erityisesti kaupallisten toimijoiden käyttämissä B- ja C-kanavanipuissa. Ylen käyttämässä A-kanavanipussa ongelmat liittyivät useimmiten tekstitykseen.

Digisovitinta sen sijaan pitää hyvänä tai kiitettävänä yli puolet laitteen hankkineista. Puoli vuotta sitten 56 prosenttia vastaajista kertoi olevansa tyytyväinen digisovittimeensa, nyt vastaava luku oli 60 prosenttia.

Viestintäviraston TNS Gallup Oy:llä teettämään tutkimukseen haastateltiin toukokuussa 1000:ta ihmistä. Viestintävirasto seuraa myös jatkossa kuluttajatutkimusten avulla digi-tv:n yleistymistä ja sen käytettävyyteen liittyviä kokemuksia.

Suomessa siirrytään pelkästään digitaalisiin televisiolähetyksiin elokuun lopussa 2007. Erityisesti keski-ikäiset ja pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvat ovat viivyttäneet digisovittimen hankkimista. Syynä on useimmiten se, että laitetta pidetään tarpeettomana.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat