Mainos

Diabeetikoiden varusmiespalveluksesta hyvät kokemukset

Diabeetikoiden vapaaehtoisesta varusmiespalveluksesta on saatu hyviä kokemuksia.Kolme vuotta kestäneen kokeilun aikana armeijan on käynyt kolmisenkymmentä sokeritautia sairastavaa miestä.

Ensimmäiset sokeritautia sairastavat varusmiehet astuivat vapaaehtoiseen palvelukseen Viestirykmentissä kolme vuotta sitten. Suomi on edelleenkin Israelin ohella ainoa maa, jossa insuliinihoitoisia diabeetikoita on varusmiespalveluksessa.

Armeijan on tähän mennessä käynyt 29 diabeetikkoa - kolme on keskeyttänyt. Kokeilu päättyy tämän vuoden lopussa.

MTV:n uutisten kutsuntatilaisuudessa tapaamilta vapaaehtoiseen palvelukseen hakevilta nuorilta miehiltä ei ainakaan motivaatiota puutu:

- Mielestäni minulla on ihan samanlainen velvollisuus osallistua asepalvelukseen kuin muillakin. Diabetes ei ole este vaan hidaste, arvioi diabetesta sairastava, vapaaehtoiseen palvelukseen hakeva Samu Virolainen Nokialta.

- Varmasti työnantaja huomioi asepalveluksen ja kyllä mielestäni palveluksesta on hyötyä itsellenikin, arvioi puolestaan Mika Jalo Helsingistä.

Diabeetikoille haluttaisiin pitää portti auki Puolustusvoimiin kokeilun jälkeenkin. Onnistuneen armeijakokemuksen toivotaan lisäävän myös nuorten ammatinvalintamahdollisuuksia. Esimerkiksi poliisiksi, rajavartijaksi tai Puolustusvoimien sotilasvirkoihin ei voi hakea, ellei ole varusmiespalvelua suorittanut.

Mikäli diabeetikoiden vapaaehtoista asepalvelua jatketaan vuoden vaihteen jälkeen, varusmiehiä tullaan todennäköisesti sijoittamaan muuallekin kuin Riihimäelle.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 28.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.