Mainos

Destian hallitus eroaa - Laaksovirta ylitti valtuutensa

Destian toimitusjohtaja Jukka laaksovirta jätti tehtävänsä. (Lehtikuva)

Tienrakennusyhtiö Destian hallitus eroaa. Yhtiön erityistarkastuksessa on selvinnyt, että yhtiön entinen toimitusjohtaja Jukka Laaksovirta on ylittänyt valtuutensa huomattavan isoilla liiketoimilla, sekä solmiessaan yhtiön edun vastaisia sopimuksia, kertoo valtioneuvoston kanslian ylijohtaja Pekka Timonen.

- Laaksovirta on harhauttanut Destian hallitusta. Hän ei ole tuonut solmimiaan sopimuksia hallituksen nähtäväksi. Sopimuksia on useita, mutta ei kymmeniä, sanoo Timonen.

- Toimista aiheutuneet vahingot lasketaan kuusinumeroisissa luvuissa, sanoo Timonen.

Destian koko hallitus on ilmoittanut jättävänsä paikkansa.

- Destian toimitusjohtajavalinta epäonnistui. Valinta on tehty ennen Destian yhtiöittämistä. Valintaan liittyneet selvitykset olivat puutteellisia, sanoo Timonen.

Destialle on eilen nimitetty uusi väliaikainen hallitus, jonka puheenjohtajaksi on nimitetty valtioneuvoston kanslian ylijohtaja Pekka Timonen. Omistajasta riippumattomista asiantuntijoista koostuva uusi hallitus pyritään nimeämään mahdollisimman pian.

Poliisille esitetty tutkintapyyntö entisen toimitusjohtajan tekemistä konsultti- ja palvelusopimuksista Destian lähipiirissä olleiden henkilöiden ja yhtiöiden kanssa on kesken. Erityisen tarkastuksen pohjalta ei ole tehty uusia tutkintapyyntöjä.

Katso Mari Haaviston juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.