Dermatologi muistuttaa: Ethän käytä deodoranttiasi väärin?

Nämä ongelmat jokainen himohikoilija tunnistaa! 0:47
KATSO MYÖS: Nämä ongelmat jokainen himohikoilija tunnistaa!

TikTokissa mainetta niittänyt dermatologi antoi seuraajilleen arvokkaan neuvon deodorantin käyttöön.

New York Post kertoo somesta tutun dermatologi Lindsey Zubritskyn deodorantin käyttöön liittyvästä vinkistä, joka auttaa taistelemaan hienhajua vastaan. Zubritsky käyttää sosiaalisessa mediassa käyttäjänimeä @dermguru.

Moni sipaisee deodoranttia kainaloon aamuisin, ennen päivän askareita. Zubritsky kuitenkin kertoo, että deodoranttia olisikin parempi laittaa kainaloon illalla ennen nukkumaanmenoa hienhajujen minimoimiseksi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Zubritskyn yksinkertainen neuvo otettiin vastaan TikTokissa hyvin.

– Mitä?! Tämä on uskomatonta, todellakin kokeilen tätä tänään, eräs kommentoi.

– Jep, deodorantti öisin muuttaa pelin täysin, kommentoi toinen.

Deodoranttia vai antiperspiranttia? Muista lisätä dödöä kuivalle iholle

Muutkin asiantuntijat ovat samaa mieltä.

Kansainvälisen hyperhidroosiyhdistyksen toiminnanjohtaja Lisa J. Pieretti suosittelee kuitenkin vaihtamaan deodorantin antiperspiranttiin. Hyperhidroosi eli liikahikoilu on vaiva, josta kärsivällä hikirauhaset erittävät iholle liian paljon hikeä, kertoo Duodecim.

– Antiperspirantit estävät hikeä, kun taas deodorantit yleensä neutralisoivat tuoksuja ja neutralisoivat bakteereja, jotka voivat aiheuttaa hajuja, Pieretti kertoo Yahoo!:lle.

Pierettin mukaan moni saattaa sekoittaa deodorantin ja antiperspirantin keskenään, mutta ne ovat ominaisuuksiltaan ja toimintatavoiltaan erilaisia.

Pieretti ei kuitenkaan täysin poissulje deodoranttia arkirutiineista, jos hikoilu ja hienhaju häiritsevät.

– Voit sipaista deodoranttia aamuisin minimoidaksesi kaikki huolet hajuista päivän aikana, Pieretti kertoo.

Loppujen lopuksi tärkeintä ei ole se hetki päivästä, kun laitat deodoranttia, vaan se, mitä teet juuri ennen sen lisäämistä kainaloihin. Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että deodorantti tulee laittaa kuivalle iholle. Sen takia suihkusta vielä kostean raikkaalle iholle deodorantin levittäminen ei välttämättä ole hyvä idea tai kesken kuntosalitreenin. Kainalot kannattaa ensin kuivata läpikotaisin pyyhkeellä, ennen kuin lisäät deodoranttia.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat