Vaivaako tissihiki sinuakin? 10 apukeinoa kesähelteiden kiusalliseen vaivaan

Jos tissihiki on tuttu ongelma, nappaa tästä vinkkejä ongelman selättämiseen.

Kesähelteet tuovat mukanaan monia kiusallisia lieveilmiöitä. Sisäreisien hankautumisen lisäksi myös tissihiki eli rintojen alusten hikoilu on monelle tuttu ongelma.

Tissihiki voi olla epämukavaa ja ärsyttää ihoa, ja monen mielestä paidan läpi puskeva hikoilu on jopa noloa. Healthline-sivustolla muistutetaan kuitenkin, että rintojen alta hikoilu on täysin normaalia. Suurimmalla osalla naisista on kokemusta tissihiestä, mutta etenkin suuririntaisemmat luonnollisesti kokevat hikoilua useammin kuin pienirintaisemmat.

Lue vinkit ongelman helpottamiseksi!

1. Heivaa tekokuidut

Monet rintaliivit valmistetaan tekokuiduista, kuten polyesteristä ja viskoosista. Synteettiset materiaalit eivät kuitenkaan hengitä, vaan ne hiostavat ja estävät hikeä haihtumasta.

2. Eroon toppauksista

Unohda liiveistä kaikki ylimääräinen ja hiostava.

3. Valitse puuvillaa

Healthline-sivustolla huomautetaan, että puuvilla on hengittävä, iholle miellyttävä kuitu, joka ei lukitse kuumuutta ja hikeä ihoasi vasten. Eräs huono puoli puuvillassa kuitenkin on: sen kuivuminen kestää kauan.

4. Kokeile sporttiliivejä

Hyvät urheiluliivit sopivat muuallekin kuin treeneihin. Tavalliset sporttiliivit voivat kuitenkin olla liian paksua kangasta runsaasti hikoileville, joten varmista, että ylläsi on hengittävää tai kosteutta siirtävää materiaalia.

5. Valitse löysä paita

Tiukat vaatteet vangitsevat kuumuuden ja kosteuden. Niissä myös hikitarhat näkyvät helpommin. Löysät, hengittävät materiaalit, kuten puuvilla ja pellava, antavat ilman kiertää ja piilottavat hien.

6. Pikkuhousunsuojat ja talouspaperi

Voi kuulostaa hieman erikoiselta, mutta Healthline kertoo, että ultimaattisin itsehoitokikka tissihikeen on työntää rintaliiveihin pikkuhousunsuoja imemään hikeä itseensä sekä estämään vaatteiden tahriintumista.

Jos pikkuhousunsuojia ei ole, kokeile talouspaperia. Kuivaa paperilla ensin itsesi, ja taittele sitten talouspaperia rintaliivin kuppiin.

7.  Apua antiperspirantista

Antiperspirantit estävät hikoilua, deodorantit piilottavat hajua. Sutaise siis antiperspiranttia kainaloiden lisäksi myös rintojen alle.

Olet kenties kuullut joidenkin uskovan antiperspirantin sisältämän alumiinin olevan yhteydessä rintasyöpään, mutta tutkijat eivät ole löytäneet väitteelle mitään perää.

8. Argan-öljy tai talkki

Marokkolaiset ovat hoitaneet ihoaan argan-öljyllä vuosisatoja. Nykyään kauneuden ammattilaiset vannovat sen tekevän ihmeitä myös tissihielle vähentäen niin itse hikoilua kuin ihon ärtymistäkin.

Myös talkki voi tehdä ihmeitä. Se estää ihon hankautumista ja ihottumaa. Jotkut saattavat korvata talkin maissijauholla.

9. Pika-apua kosteuspyyhkeellä

Runsaasta tissihiestä kärsivän kannattanee pitää mukanaan kosteuspyyhkeitä, joilla saa äkkiä puhdistettua rintojen alusen hiestä ja olon näin raikkaammaksi.

10. Kun mikään muu ei toimi, valitse yllesi mustaa

Tummat vaatteet piilottavat hikitahrat.

+1: Tissihikeen on keksitty myös astetta erikoisempi ratkaisu – tällainen on tissipyyhe.

Artikkeli on uusinta kesältä 2021.

Nämä ongelmat jokainen himohikoilija tunnistaa:

Nämä ongelmat jokainen himohikoilija tunnistaa! 0:47
Tunnistatko sinäkin nämä tilanteet?

Lähde: Healthline

Lue myös:

    Uusimmat