Depeche Moden konsertin peruuntuminen kuumentaa somekansan tunteita: "Mikä sairas vitsi tämä on?"

Depeche Moden huominen keikka peruttiin – järjestäjä kertoo, miksi perumispäätös tehtiin ja miten lipun ostaneiden tulee toimia 7:42
Depeche Moden huominen keikka peruttiin – järjestäjä kertoo, miksi perumispäätös tehtiin ja miten lipun ostaneiden tulee toimia

Depeche Moden Helsingin-konsertin peruuntumista harmitellaan somessa paikoin kovinkin sanavalinnoin.

Maanantai-iltapäivällä tiedotettiin, että brittiyhtye  Depeche Moden tiistaille 8. elokuuta suunniteltu konsertti Helsingin Kaisaniemen puistossa on peruttu. Korvaavaa keikkapäivämäärää ei järjestetä ja asiakkaita pyydetään palauttamaan ostetut liput Ticketmasteriin 7. lokakuuta mennessä.

Tapahtumajärjestäjä Live Nation kertoi harmillisesta uutisesta muun muassa somekanavillaan, ja perusteli miltei loppuunmyydyn keikan perumista sääolosuhteilla.

– Perusteellisen arvioinnin sekä Tukesin ja pelastusviranomaisten kanssa käydyn keskustelun jälkeen on todettu, että maanantain ja tiistain väliselle yölle sekä tiistaille ennustetut sääolosuhteet aiheuttavat merkittävän riskin, joka voisi vaarantaa työntekijöidemme, yleisön ja tuotantomme turvallisuuden, Live Nationin maanantaina julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

Konsertin peruuntumista harmitellaan ja sitä myös kritisoidaan sosiaalisessa mediassa. Ilmoitus konsertin peruuntumisesta on herättänyt tunteita muun muassa tapahtuman Facebook-sivulla.

– Ei hemmetti. Nyt voi jo sanoa, että ottaa päähän, yksi pettynyt fani kommentoi.

– No siis todella iso pettymys, mutta jotain tällaista vähän odottelinkin, kun luin sääuutisointia, toinen kirjoittaa.

– Mikä sairas vitsi tämä on? kolmas raapustaa.

– Miksei voi siirtää konserttia sisätiloihin? Ette ole tosissanne? neljäs kysyy.

Osa Facebook-kommentoijista on suhtautunut konsertin peruuttamispäätökseen ymmärtäväisesti.

– Keikka nähty Berliinissä heinäkuussa, mutta olisi ollut kiva päästä uudestaan. No, turvallisuus ennen kaikkea ja hyvä, että ilmoitus tuli tässä vaiheessa, ehtii perua ja järjestellä asioita uudelleen tarvittaessa, yksi kommentoi Live Nationin Facebook-postauksen kommenttikentässä.

– Olen odottanut tätä keikkaa jo vuosia ja uuden levyn kuuleminen livenä olisi ollut ihanaa. Totta kai turvallisuus on aina otettava huomioon ja sen ymmärrän järjellä kyllä. Eniten harmittaa se, ettei korvaavaa keikkaa saada järjestymään Nokia areenalla. Olisin ollut valmis maksamaan extraa lipun päälle, jos se siellä järjestetään, toinen raapustaa. 

– Ottaa rankasti päähän. Toisaalta turvallisuus etusijalla. Toivottavasti löytyy uusi päivämäärä keikalle, kolmas toivoo.

Tapahtuman promoottori Scott Lavender kuvaili maanantaina MTV Uutiset Livelle tapahtuman peruuntumisen olevan kaikin puolin suuri pettymys sekä yhtyeelle, työntekijöille että yleisölle. Yli kahden vuosikymmenen ajan Suomessa promoottorinhommia tehnyt Lavender sanoi, että kyseessä on ensimmäinen kerta hänen uransa aikana, kun keikka joudutaan perumaan sääolosuhteiden vuoksi. 

Juttua muokattu 7.8. klo 20.28: muokattu juttuun tieto, että asiakkaita pyydetään palauttamaan ostetut liput Ticketmasteriin. Jutussa käytettiin aikaisemmin ilmaisua "ostopaikkaan".

Lue myös:

    Uusimmat