Demokraattien Sanders ja Warren joutuivat maltillisten ehdokkaiden hampaisiin demokraattien toisessa tv-väittelyssä

Demokraattien Sanders ja Warren joutuivat maltillisten ehdokkaiden hampaisiin toisessa tv-väittelyssä 1:13
Demokraattien Sanders ja Warren joutuivat maltillisten ehdokkaiden hampaisiin tv-väittelyssä.

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkaat Bernie Sanders ja Elizabeth Warren joutuivat maltillisten kilpakumppaniensa tulen alle toisessa tv-väittelyssä.

Arvoliberaaleista näkemyksistään tunnetut senaattorit Sanders ja Warren joutuivat puolustelemaan kantojaan muun muassa terveydenhuolto- ja maahanmuuttopolitiikkaan.

Sanders ja Warren tunnetaan esimerkiksi radikaalin Medicare for All -terveydenhuoltouudistuksen kannattajina. Maltillisemmat ehdokkaat sanoivat väittelyn aikana, että rajujen muutosten ajaminen voi taata presidentti Donald Trumpille toisen kauden.

Warren ei tätä uskonut, vaan vaati isoja, rakenteellisia uudistuksia ja varoitti, että "selkärangattomuus" Trumpia vastaan jättää nykyiselleen "peukaloidun systeemin, joka on auttanut rikkaita ja hyvin verkostoituneita ihmisiä ja potkinut likaa kaikkien muiden naamalle".

Erityisesti ex-kongressiedustaja John Delaney hyökkäsi etujoukoissa kisaavia Sandersia ja Warrenia vastaan ja varoitti heidän ajamastaan "satutalouspolitiikasta", joka uhkaa ajaa maan vararikkoon ja äänestäjät suoraan Trumpin syliin.

Detroitissa tiistaina järjestettyyn väittelyyn osallistui kaikkiaan kymmenen demokraattien presidenttiehdokkaaksi haluavaa. Loput kymmenen kisaavat tänään keskiviikkona vastaavassa tentissä. Toisessa erässä puhujankorokkeelle nousevat muun muassa mielipidemittauksia johtava ex-varapresidentti Joe Biden ja kärkikahinoissa kisaava senaattori Kamala Harris.

Lue myös:

    Uusimmat