Mainos

Demarit rökittivät keskustan EU-politiikkaa

Hallituskumppanit, SDP ja Keskusta, ovat kinastelleet EU-politiikan sisällöstä. Demarit vaativat hallitukselta vahvaa EU-politiikkaa ja epäilevät keskustan linjauksia.

Matti Vanhanen

Suhtautuminen EU:hun näyttää hiertävän hallituksessa. Demarit ovat ottaneet esille pääministerin EU-lausunnot. Niissä pääministeri Matti Vanhanen sanoo, ettei hänellä ole vahvaa Eurooppa-henkeä. Ylimmäksi Eurooppa-periaatteeksi hän nostaa Kekkosen varovaisuusperinnön.
Paavo Lipposen johtamille demareille pääministerin puhe on selvästi myrkkyä.

- Emme voi tarkastella EU:ta ikään kuin ulkopuolisina, sillä olemme sen sisällä. Siellä täytyy pysyä keskellä tupaa eikä ovella tai porstuassa epävarmana pälyilemässä, sanoo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman.

Hallitus yhä työllisyystavoitteen takana

Hallituksen työllisyystavoite - 100 000 uutta työpaikkaa vaalikauden aikana - on karkaamassa käsistä, mutta hallitus ei anna periksi.

- Emme voi kuitenkaan tinkiä työllisyystavoitteesta, jos mielimme pärjätä suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle, toteaa pääministeri Vanhanen.

Linjamuutosta työllisyyspolitiikassa hallitus ei lupaa. Sen sijaan lukuisiä selvityksiä ja selontekoja.

-Se oli tyhjää selontekoja ja -strategiaa. Kyllä nyt näyttää siltä, että syke ja ote puuttuu hallituksen toimista, vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Martti Korhonen sanoi.

- Erityisen hölmöltä tuntuu se että julkisia palveluja vähennetään 13 prosenttia. Kyllä Keynes kääntyisi haudassaan jos sen kuulisi, totesi vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Osmo Soininvaara.

Työllisyys on jälleen kevään suuri keskustelunaihe.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.02.2004).

(Seitsemän uutiset 04.02.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.