Mainos

Demarikenttä ministereistään: Täydellinen Tuomioja, perintöprinssit Ihalainen ja Rinne

Ulkoministeri Erkki Tuomioja on demarikentän mielestä onnistunut tehtävässään hyvin. Tätä mieltä ovat yhtä vaille kaikki MTV Uutisten kyselyyn vastanneet SDP:n piirihallitusten jäsenet. Myös työministerin ja valtiovarainministerin katsoo onnistuneen hyvin yli 90 prosenttia vastaajista.

MTV Uutiset kysyi SDP:n piirihallitusten jäseniltä, miten puolueen ministerit ovat onnistuneet tehtävissään. Ulkoministeri saa kyselyssä omiensa täyden tuen ja arvostuksen. Peräti 99 prosenttia katsoo hänen onnistuneen tehtävässään hyvin. 

Keski-Suomen piirin toinen varapuheenjohtaja Jani Kokko arvostaa erityisesti Tuomiojan kykyä analysoida kansainvälisten tilanteiden kehittymistä

– Hänellä on pitkä kokemus ja myös akateemiselta puolelta, mikä näkyy juuri hänen kyvyssään analysoida asioita. Arvostan myös hänen malttiaan, se on säilynyt, vaikka on ollut näitä Suomeen vaikuttavia kriisejä.

Tuomiojan malttia kiperissä paikoissa kehuu myös Kristiina Kotaoja Satakunnan piiristä.

– Kun on nyt ollut näitä tilanteita niin hän ei hötkyile vaan on rauhallinen.

Työministeriä arvostetaan

 Myös työministeri Lauri Ihalainen saa omiltaan äärimmäisen kiittävät arviot, peräti 97 prosenttia vastaajista katsoo hänen onnistuneen tehtävässään hyvin.

Jani Kokko arvostaa työministerin ay-taustaa.

– Hän on sovitteleva ja rauhallinen ja tottunut tilanteisiin, joissa ollaan eri mieltä. Tämä näkyy sekä hallitustyöskentelyssä että opposition suuntaan. Hänen olemuksensa herättää luottamusta ja uskoa tulevaisuuteen.

Ihalainen on saanut koko ministeriaikansa erittäin hyvät arviot kentältä, vaikka työttömyys on korkealla.

– Talouden pyörät eivät pyöri, eikä sille yksi ihminen mitään voi, sanoo Oulun piirin puheenjohtaja Markku Oikarinen.

– Ihalainen on tuonut uusia ehdotuksia työllistämiseen, ja hän on asiantunteva ja yhteistyökykyinen.

Rinne löytänyt paikkansa 

Myös viime keväänä puheenjohtajaksi valittu ja valtiovarainministerin salkun saanut Antti Rinne kuuluu demarikentältä parhaat arvosanat saavaan kolmikkoon. Hänen katsoo onnistuneen tehtävässään 95 prosenttia vastaajista.

– Olen erittäin tyytyväinen, sanoo Jani Kokko.

– Johtamiskokemus näkyy hänen toiminnassaan, hän ei ole myöskään liian konsensushenkinen, mutta pystyy tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

– Ei ole helppoa olla valtiovarainministerinä tällä hetkellä, toteaa Kristiina Kotaoja.

– Rinne on vakava ja vakaa ja ehkä välillä jää vähän värikkäämmän Stubbin varjoon, mutta ehkä näinä aikoina toisaalta arvostetaankin vakautta.

Paaterolle kiitosta

Neljänneksi eniten demarikenttä kiittää kehitysministeri Sirpa Paateroa, joka vastaa myös valtion omistajaohjauksesta. Hänen katsoo onnistuneen hyvin 83 prosenttia vastaajista.

– Hän on ottanut rohkeasti kantaa epänormaaliin kannustamiseen. Aikaisemmat tätä tehtävää hoitaneet ministerit eivät asiaan yhtä topakasti puuttuneet, sanoo Markku Oikarinen.

Asunto- ja kulttuuriministeri Pia Viitanen saa myös kohtuullisen hyvät arviot, hänen katsoo onnistuneen tehtävässään 73 prosenttia vastaajista. Peruspalveluministeri Susanna Huovinen on kentän silmissä samaa tasoa, hänen katsoo onnistuneen 71 prosenttia.

SDP:n kentän mielestä omista ministereistä kukaan ei ole tehtävässään epäonnistunut, heikoimmat arvosanatkin saanut opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru on enemmistön mielestä onnistunut hyvin, näin toteaa 65 prosenttia vastanneista. Hänen katsoo onnistuneen tehtävässään huonosti joka kymmenes vastaaja.

– Monessa opetusalan asiassa on tullut takapakkia, sanoo Jani Kokko.

– Esimerkiksi oppivelvollisuuden pidentäminen meni mönkään ja se oli SDP:lle tärkeä asia. Luonnollisesti vastuun kantaa koko hallitus eikä ensisijaisesti yksittäinen ministeri.

Näin SDP:n piiriväki arvioi omat ministerinsä

Miten puolueenne ministerit ovat onnistuneet tehtävissään?
% vastaajista
 hyvintyydyttävästihuonosti
Ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja99 %1 %0 %
Työministeri Lauri Ihalainen97 %3 %0 %
Valtiovarainministeri Antti Rinne95 %5 %0 %
Kehitysministeri Sirpa Paatero83 %17 %0 %
Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen73 %25 %2 %
Peruspalveluministeri Susanna Huovinen71 %26 %3 %
Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru65 %26 %9 %
Lähde: MTV Uutiset/Think If Laboratories kysely SDP:n  piirihallitusten jäsenille n=105, vastausprosentti 67


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.