David Beckhamin entinen personal trainer: Näin parannat keskittymiskykyäsi ja laihdut – onnistuu työpisteelläsi!

Viiden minuutin joogaharjoitus onnistuu työpöydän edessä. Harjoitus auttaa palauttamaan keskittymiskykyä sekä auttaa hillitsemään stressin aiheuttamaa ahmimista ja kiinteyttämään vartaloa.

Katso ohjeet keskivartaloa treenaavaan työpistejumppaan yllä olevalta videolta.

Jalkapallotähti David Beckhamin personal trainerina toiminut Shona Vertue kirjoittaa blogissaan huomanneensa keskittymiskykynsä karanneen usein päätetyöskentelyn aikana.

Shona kehottaa päätetyöntekijöitä laittamaan itsensä tavoin puhelimeensa hälytyksen kolmen vartin välein. Kun ihminen on tehnyt töitä 45 minuutin ajan, hänen aivonsa tarvitsevat lepoa ja kehonsa verryttelyä. On aika työpistejoogalle.

Keskittymiskyvyn palauttamisen lisäksi Shonan kehittämä viiden minuutin harjoitus auttaa istumatyöläistä laihtumaan ja kiinteytymään.

Rauhallinen, joogatyyppinen harjoitus nimittäin vähentää stressiä ja ahdistusta, jotka voivat osaltaan lihottaa ihmistä: yli puolet meistä reagoi stressiin himoitsemalla rasvaisia ja sokerisia ruokia.

Kun puhelin pirisee, alkaa viiden minuutin treeniohjelma. 

1. askel

Sulje silmäsi. Vedä syvään henkeä kolme kertaa: hengitä sisään kolme sekuntia ja ulos toiset kolme sekuntia. Rauhallinen ja rytmikäs hengitys auttaa kehoa rentoutumaan samalla mieltä virkistäen.

2. askel

Istu silmät suljettuina. Ota oikealla kädelläsi kiinni tuolin alta. Käännä päätäsi vasemmalle. Pidä samalla rintakehä ryhdikkäänä. Hengitä syvään ja rauhallisesti sisään ja ulos. Tunne, kuinka oikea olkapääsi venyy itsestäsi poispäin. Kuuntele hengitystäsi ja sitä, miten se vaikuttaa niskaasi.

Toista toiselle puolelle.

3. askel

Nosta sormet pääsi taakse ja kohota samalla rintaasi. Älä taivuta päätä holtittomasti taakse, vaan tue kaulaasi ja päätäsi käsilläsi taivutuksen ajan. Hengitä syvään ja rauhallisesti sisään ja ulos.

4. askel

Asetu istumaan tuolisi etuosaan. Vie oikea kätesi vasemman reiden ulkosyrjälle. Nosta vasenta kättäsi, ja käännä katseesi kohti kainaloasi. Nojaa oikealle. Hengitä syvään ja rauhallisesti sisään ja ulos. Tunne, kuinka vasen puolesi venyy. 

Toista toiselle puolelle.

5. askel

Istu edelleen tuolin etuosassa. Vie molemmat kädet selkänojalle. Pidä rintakehä kohotettuna ja kierrä ylävartaloasi selkänojan suuntaan. Hengitä syvään ja rauhallisesti sisään ja ulos. 

Toista toiselle puolelle.

6. askel

Liitä sormesi yhteen ja nosta käsiäsi ylös koko kehoasi pitkäksi venyttäen. Hengitä syvään ja rauhallisesti sisään ja ulos.

7. askel

Pyörittele lopuksi nilkkojasi ja liikuttele varpaitasi. Näin saat veren kiertämään myös jaloissasi.

***

5:35

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja