Daniel Ricciardon ja McLarenin vuosien takaiset sopimusneuvottelut auttoivat vaikeassa päätöksessä: "Aika kertoo, teinkö oikean ratkaisun"

Daniel Ricciardo on perustellut vuoden lopulla tapahtuvaa siirtoaan Renaultilta McLarenille, myöntäen päätöksen olleen hänelle erittäin hankala.

Ricciardo korvaa Ferrarille siirtyvän Carlos Sainzin McLarenin kuljettajakokoonpanossa alkavan kauden jälkeen. Aussikuskin sopimus Renaultilla päättyy joulukuussa, minkä jälkeen hän hyppää saman tallin rattiin, jonka tarjouksesta 30-vuotias kieltäytyi kaksi vuotta sitten.

– Nämä asiat vaativat tietysti aikaa. Mitään ei tapahtunut viikon tai kahden sisällä, Ricciardo kertoi Sky Sportsille.

– Muistelen sitä aikaa, kun siirryin Renaultille vuonna 2018. Kävin neuvotteluita McLarenin kanssa, joten jonkinlainen suhde siinä ehti jo kehittyä. Oli siis melko helppoa käynnistää keskustelu uudelleen aiemmin tänä vuonna. Se tosin vaati paljon pohdintaa, eikä sitä ollut helppoa käsitellä. Mutta se, että sain viettää aikaa farmillani Australiassa ilman häiriötekijöitä, auttoi minua tekemään päätöksen rauhassa. Se ei silti ollut helppoa.

Viime vuonna McLaren otti Renaultin paikan valmistajien MM-sarjan neljänneltä sijalta ja sijoittui lopulta 50 pistettä Ricciardon nykyisen tallin yläpuolelle.

– McLaren nousi viime vuonna todella esiin. Se otti suurimman kehitysaskeleen kaikista talleista, joten tietysti se viehättää, Ricciardo ylisti.

– Me emme Renaultilla kuitenkaan saavuttaneet sitä, mitä me halusimme, ja kehitykselle jäi tilaa. Mutta kun näin mitä McLaren sai aikaan, se jollain tapaa vakuutti minut paremmin. Tästä voi kiistellä puolesta sekä vastaan. Aika kertoo, teinkö oikean ratkaisun.

Lue myös:

    Uusimmat