Daniel Ricciardo: Aikainen päätös siirtyä McLarenille "hyvin outo"

Carlos Sainz hyppää Ferrarin rattiin – Daniel Ricciardo siirtyy McLarenin leipiin 0:39
F1-sarjassa tapahtui toukokuun puolivälissä paljon, kun ensin Sebastian Vettel lähti, sitten Daniel Ricciardo ja Carlos Sainz siirtyivät uusiin talleihin.

Daniel Ricciardon mukaan päätös siirtyä ensi kaudeksi McLarenille jo ennen lykkääntyneen 2020-kauden alkua on tuntunut hänestä hyvin oudolta.

Ricciardo, joka on ajanut vain yhden kauden Renaultilla, ilmoitti viime kuussa jättävänsä ranskalaistallin kauden 2020 jälkeen ja ottavansa Ferrarille siirtyvän Carlos Sainzin paikan McLarenin tallista.

Ricciardo myönsi päätökseen olleen hankala, ottaen huomioon sen miten hän ei ollut viettänyt juuri yhtään aikaa uuden R.S.20:n ratissa arvioidakseen miten tuleva kausi Renaultilla voisi mennä.

– Näiden päätösten tekeminen pelkkien testien pohjalta ei ole ollut helppoa, Ricciardo kertoi F1:n Instagram-tilin Q&A-tuokiossa.

– Ideaalisessa tilanteessa haluaisit aloittaa kisaamisen ja tehdä päätöksen vasta sitten. Mutta nyt meillä ei ole sitä yleellisyyttä. Koko vuosi on ollut hullunkurinen myös muidenkin asioiden kun koronaviruksen vuoksi.

– Se ei ollut helppoa (siirtyä Renaultilta McLarenille). Se ei ollut yhdessä yössä tehty päätös. Voisin kai sanoa, että tämä koko vuosi on ollut outo ja se on yhä todella outo.

Vaikka Ricciardo tuleekin avaamaan heinäkuussa starttaavat kisat tietäen, että hän tulee jättämään Renaultin vuoden lopussa, aikoo 30-vuotias aussikuski antaa kaikkensa hänen nykyiselle tallilleen heidän yhteisen taipaleensa loppuun saakka.

– Haluan päättää matkani ja aikani Renaultilla parhaalla mahdollisella tavalla, Ricciardo jatkoi.

– Minulla on yhä sellainen tunne, että olen heille paljon velkaa sekä radan sisä- että ulkopuolella, joten olen tyytyväinen siihen että me voimme taas kilpailla pian. Aion tehdä sen minkä voin.

Lue myös:

    Uusimmat