Daniel Ricciardo sinut Max Verstappenin ja Red Bullin mahdollisesta menestyksen kanssa: " Tein oikean päätöksen"

Täksi kaudeksi formula ykkösien Renaultille Red Bullille siirtynyt australialainen Daniel Ricciardo on sinut entisen tallitoverinsa Max Verstappenin ja Red Bullin mahdollisesta menestyksestä tulevalla kaudella. Aussikuski kertoi ajatuksiaan moottoriurheilumedia RACER:ille.

Ricciardo päätti tallinvaihdosta viime vuoden elokuussa. Red Bull vaihtoi tulevaksi kaudeksi moottorinvalmistajaa Hondaan, ja Ricciardon päätökseen vaikutti osaksi se, että hän uskoi Hondan puheiden kehityksestä olevan vain puhetta. Hän on myös hyväksynyt sen mahdollisen tosiasian, että Verstappen ja Red Bull saattavat niittää menestystä tulevalla kaudella.

– Silloin kun tein päätöksen siirrostani, ajattelin, että mitä jos Honda ja Red Bull onnistuvat, ja Maxista tulee maailmanmestari. Olin jo silloin käynyt läpi tuon ajatuksen ja hyväksynyt sen. Loppujen lopuksi mielestäni siirtooni vaikutti merkittävästi se, että kaipasin muutosta, Ricciardo kertoo.

– Vaikka talli menestyisikin tulevalla kaudella, en olisi varma siitä, että itse olisin saanut kaiken siitä irti. Jos tässä ajatuksessa on mitään järkeä. Kävi, miten kävi, olen sinut ajatuksen kanssa ja olen varma siitä, että tein oikean päätöksen, Ricciardo sanoo.

29-vuotias kuljettaja saavutti Red Bullilla seitsemän osakilpailuvoittoa, 29 palkintopallisijaa ja kolme paalupaikkaa. Hän ei kuitenkaan päässyt taistelemaan mestaruudesta Red Bull -aikana.

– En kadu mitään. Minulla ei ollut oikeaastaan monia muita vaihtoehtoja, ei mennyt niin, että olisin voinut päästä Mercedeksen kuljettaksi kaksi vuotta sitten ja kieltäynyt paikasta tai jotain sen suuntaista. En kadu mitään, olen iloinen, Ricciardo toteaa.

– Minulla oli rankkoja vuosia (2015 ja 2018), mutta olen iloinen siitä, millä tavalla pystyin lähestymään vaikeuksia. En katso ajassa taaksepäin ja ajattele, että jos olisin tehnyt kovemmin töitä, en olisi nyt tässä paikassa ja olisin saanut oman asemani parempaan tilanteeseen. En ole koskaan huijannut itseäni, ja useat parhaat viikonloppuni ovat tulleet silloin, kun olen ollut rentoutuneempi. Nyt olen kuitenkin löytänyt tasapainon, Ricciardo päättää.

Formulakausi 2019 käynnistyy 17. maaliskuuta Australiassa.




Lue myös:

    Uusimmat