Daniel Ricciardoa rangaistiin 0,000001 sekunnin takia – ”Tässä olisi voitu käyttää tervettä järkeä”

F1-viikonlopun erikoisin tapaus nähtiin Renaultin Daniel Ricciardon kohdalla. Australialaiskuljettajan auto rikkoi sääntöjä lauantain aika-ajojen ensimmäisessä osiossa. Itse sääntörikkomus oli lopulta todella pieni. Tämä herätti Ricciardossa kiukkua.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55,
2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ricciardo tiputettiin lähtöruudukossa joukon hännille sen jälkeen, kun kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristo havaitsi hänen MGU-K -yksikön ylittäneen määrätyn rajan. MGU-K on moottorin kineettinen voimankeruujärjestelmä, joka kerää talteen muun muassa jarrutuksesta syntyvää lämpöenergiaa.

Renaultin mukaan ylityksestä syntynyt hyöty oli mikrosekunti, eli 0,000001 sekuntia. Kaiken lisäksi sääntörikkomus osui Ricciardon aika-ajojen ensimmäisen osion hitaammalle kierrokselle.

– Tuo (rangaistus) vaikutti minun yöuniini, raskaasti. Olin turhautunut, Ricciardo myönsi sunnuntain kisan jälkeen GP Fansin mukaan.

– Olen rehellinen nyt. On vaikeaa jättää tuollaisia asioita taaksensa, kun niin monet erilaiset skenaariot pyörivät päässä. Paljon vihaa ja paljon ajatuksia siitä, että minua on käsitelty kaltoin. En ole koskaan hermostunut kellekään (tuomarille) henkilökohtaisesti, enkä kanna kenellekään kaunaa. Mielestäni tässäkin tapauksessa olisi voitu käyttää tervettä järkeä, Ricciardo mietti.

– Tuo kaikki pyöri mielessä, kun yritin mennä nukkumaan. Noh, siitä tuli aika uneton yö, australialaiskuski sanoi kisaa edeltäneestä ajasta.

Ricciardon mielestä rangaistus, eli aika-ajosuorituksen hylkäys, oli sangen kohtuuton.

– Emme edes saaneet etua ja sitten he poistivat minulta koko osion suorituksen. He tekevät hienoa työtä siinä, että he antavat meidän kisata. Mutta mikä idea on antaa rangaistus tapauksesta, joka ei ollut edes minun hallinnassani? Ricciardo ihmetteli.

Ricciardo oli lopulta sunnuntain kisan 14:s.

Lue myös:

    Uusimmat