Hylkäys! F1-tähtikuskin auto todettiin laittomaksi – passitetaan joukon hännille

Renaultin australialaiskuljettaja Daniel Ricciardo lähtee sunnuntain Singaporen GP:hen joukon hänniltä. Ricciardon auto todettiin laittomaksi lauantain aika-ajojen jälkeen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristo otti Ricciardon auton tutkittavaksi sen jälkeen, kun auton MGU-K -yksikön voimantuotto oli ylittänyt sallittavat rajat. MGU-K on moottorin kineettinen voimankeruujärjestelmä, joka kerää talteen muun muassa jarrutuksesta syntyvää lämpöenergiaa.

FIA:n mukaan järjestelmä oli tuottanut liikaa voimaa lauantain aika-ajojen ensimmäisessä osiossa.

Raportin mukaan Renault oli vastannut rangaistusepäilyyn kahden pointin kautta. Ensimmäinen oli se, että itse rajan ylitys oli hyvin pieni ja toinen se, että rikkomus tapahtui Ricciardon aika-ajojen ensimmäisen osion toiseksi nopeimmalla kierroksella.

Selitykset eivät menneet läpi ja Ricciardon aika-ajosuoritus hylättiin.

Näin ollen Ricciardo tipahtaa kahdeksannesta ruudusta joukon hännille.

Rangaistus tietää sitä, että Alfa Romeon Kimi Räikkönen nousee yhden pykälän ylemmäs. Räikkönen oli lauantain aika-ajojen 14:s, mutta hän lähtee kisaan ruudusta 12. Tämä siitä syystä, että Ricciardon lisäksi myös Racingin Pointin Sergio Pereziä rangaistiin FIA:n tuomariston toimesta. Perezin autoon vaihdettiin uusi vaihdelaatikko ennen aika-ajojen alkua.

Lue myös:

    Uusimmat