Kimi Räikkösen toimintaa ei katsottu hyvällä – ”Hänellä on miettimisen paikka”

Alfa Romeon suomalaiskuskin Kimi Räikkösen osalta Singaporen GP päättyi ennen aikojaan, kun hän kolautti yhteen Toro Rosson venäläiskuljettajan Daniil Kvjatin kanssa. Kvjatin mielestä Räikkösen pitäisi pohtia omaa toimintaansa.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55,
2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tilanteessa Räikkönen oli vaikeuksissa kuluneiden renkaiden kanssa. Ennen Kvjatia hänet oli ohitettu jo useamman kuljettajan toimesta.

Kaksikon välinen ”yhteenotto” tapahtui Singaporen radan ensimmäisessä mutkassa. Räikkönen oli kääntymässä vasemmalle, kun Kvjat lähti hakemaan ohitusta sisäpuolelta.

Osuman yhteydessä Räikkösen auton toisen eturenkaan ripustukset hajosivat ja suomalaisen kisa päättyi siihen.

– Näin suoralla, että hän on aika kaukana. Sitten yhtäkkiä mutkaan sisään kääntyessä näin hänet sivusilmällä. Eipä siinä oikein mitään muuta tapahtunut, Räikkönen avasi tapahtumia C Moren haastattelussa.

Tapaus eteni kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomariston tutkintaan. Päätös oli se, että kumpaakaan kuljettajaa ei rangaista.

Kvjat kävi tapauksesta kuumana niin kisan aikana kuin kisan jälkeen. Venäläinen hieman rauhoittui, kun hän mietti isoa kuvaa.

– Ohitin hänet, jarrutin myöhään ja menin sisäpuolelle. Hän kääntyi niin kuin en olisi ollut ollenkaan siellä. Mielestäni hänellä on miettimisen paikka, Kvjat sanoi Motorsport-Weekin mukaan.

– Olin kuitenkin kääntämässä mutkaan, enkä mennyt mitenkään suoraksi. Kun olimme rinnakkain, niin hän päätti vain yhtäkkiä sulkea oven. En usko, että tuo oli mitenkään hyvä veto häneltä, Kvjat jatkoi.

Singaporen GP:stä jaettiin vain yksi rangaistus. Tämä tärähti Räikkösen tallikaverille Antonio Giovinazzille, joka ohitti vaarallisen läheltä nosturiauton, joka oli siirtämässä Williamsin George Russellin autoa pois radalta.

Lue myös:

    Uusimmat