Kimi Räikkösen epäreilusti ohittanut F1-kuski hermostui rangaistuksestaan: ”Hän vain varasti pisteen”

Renaultin australialaiskuljettaja Daniel Ricciardo sai lopulta kaksi eri rangaistusta Ranskan GP:n loppuhetkien tapahtumista, joissa hän ohitti muun muassa Kimi Räikkösen sääntöjenvastaisella tavalla. Ricciardo hyväksyi toisen rangaistuksistaan, mutta toisesta tähtikuski täräytti sivalluksen pöytään.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kisan loppuvaiheilla Ricciardo, Räikkönen, McLarenin Lando Norris ja Ricciardon Renault-tallikaveri Nico Hülkenberg kävivät taistelua sijoituksista.

Paul Ricardin radan takasuoran keskellä olevassa mutkassa Ricciardo lähti ohittamaan Norrisia niin, että Ricciardon jarrutus meni pitkäksi. Kisan tuomaristo tulkitsi, että Ricciardo oli saanut tarpeetonta hyötyä tilanteessa, jossa Norrisin kiihdytys meni pieleen nimenomaan Renault-kuskin takia.

Samassa yhteydessä Alfa Romeon suomalaiskuski Räikkönen ohitti kaksikon. Ricciardo kuitenkin liimautui Räikkösen takapuskuriin kiinni. Hetken päästä Ricciardo lähti ohittamaan Räikköstä oikealta, rata-alueen ulkopuolelta.

Sekä Norrisin tapauksesta että Räikkösen ohittamisesta Ricciardolle lyötiin viiden sekunnin aikarangaistus. Eli yhteensä 10 sekunnin sakko.

– Luulen, että Kimin tapauksessa voi sanoa, että se oli selkeä. Menin rata-alueen ulkopuolelle. Mutta Landon kohdalla en ole varma rangaistuksen suhteen. Jos olisin ollut Kimin housuissa ja joku olisi ohittanut minut radan ulkopuolelta, niin olisin sanonut, että ”mitä tapahtuu?” En vain tiedä, että miksi nuo käsiteltiin kahtena eri tapauksena, Ricciardo mietti Racefansin mukaan.

Kisan tuomariston mielestä tilanteet piti tulkita erillisinä, minkä myötä Ricciardolle määrättiin kahteen eri otteeseen viiden sekunnin aikarangaistus. Näiden myötä hän tipahti sijalta seitsemän aina sijalle 11.

– Se, että minut tiputettiin pisteiden ulkopuolelle, oli aika rankka päätös. Jo yhden rangaistuksen myötä olisin tippunut kymmenenneksi, mutta he olisivat voineet antaa minun pitää sen pisteen yrittämisestä, Ricciardo purnasi.

Seurauksen yhteydessä Ricciardo sivalsikin Red Bullin Pierre Gaslyä.

– Ei mitään häntä vastaan, mutta Gasly ei ollut edes meidän taistelussa mukana ja yhtäkkiä hän ikään kuin vain varasti pisteen. Se oli jotain, mikä ei ollut minusta perusteltua. Mutta ei siinä mitään. Olen mennyt nopeasti eteenpäin tuosta kaikesta, Ricciardo perkasi.

Tapahtumien keskellä Alfa Romeon suomalaiskuski Räikkönen nousi seitsemänneksi, minkä myötä hän sivusi kauden parasta sijoitustaan. Hülkenberg oli kahdeksas, Norris yhdeksäs ja Gasly kymmenes. 

Lue myös:

    Uusimmat