Daniel Ricciardo näkee Valtteri Bottas -episodissa ison viestin: "Tämä oli ollut tulossa"

Daniel Ricciardo uskoo, että hänen taistelunsa Kanadan GP:ssä Mercedeksen Valtteri Bottasta vastaan osoittaa Renault'n kuuluvan formula ykkösten huipulle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ricciardo yllätti edellisenä F1-viikonloppuna Kanadassa jo aika-ajoissa tykitettyään neljänneksi – taakse jäi muun muassa kuudenneksi aika-ajoissa sijoittunut Bottas. Kilpailussa Ricciardo piteli Bottasta sinnikkäästi kierroksien ajan takanaan, kunnes suomalainen onnistui nousemaan kisan puolivälin paikkeilla australialaisen ohi, siinä kohtaa viidenneksi. Lopulta kuudenneksi sijoittuneen Ricciardon mukaan taistelulla oli positiivinen vaikutus koko Renault'n tiimiin.

– Olin sillä lailla, että "pannaan taistelu pystyyn". Tiesin, että olin selkeä altavastaaja siinä väännössä, Ricciardo ruoti GPFans-sivuston mukaan.

– Se oli minulle myös pieni henkilökohtainen haaste. Ajattelin, että kaikki odottivat meidän putoavan kisassa nopeampien autojen taakse, joten ajattelin, että jos voin antaa tiimille jotain, mistä innostua jälleen, niin miksi ei.

Ensimmäistä Renault-kauttaan ajava Ricciardo alleviivasi, että oli kiva taistella autoa vastaan, joka on voittanut kisoja tänä vuonna.

– Pystyin osaltaan osoittamaan, että kuulun yhä sinne (kärkitaisteluun) ja halusin osoittaa tiimille, että automme pystyy siihen. 

– Näen, että tämä oli ollut hitaasti tulossa. Kuin olisimme alkaneet iskeä sarjan Q3-vetoja (aika-ajojen päätösosio) yhteen.

Ricciardo kokee Bottas-taistelun antaneen kaikille tiimissä "hienoisen nosteen".

– Tunnen, että se myös sytytti aika kivan roihun. Tiimi sai maistaa pitkästä aikaa melko isoa tulosta, erityisesti aika-ajoissa, joiden jälkeen tulimme lähes haastatelluksi, Ricciardo viittasi kärkikolmikolle tehtävään haastatteluun.

Työn ja tuskan jälkeen Ricciardon ohittanut Bottas sijoittui Kanadan kisassa neljänneksi.

Lue myös:

    Uusimmat