Hupinsa kullakin – yllätysnimi mehusteli Valtteri Bottaksen piinaamisella: "Se oli sen arvoista"

Daniel Ricciardo lukeutui viikonlopun yllättäjiin kaasuteltuaan alkukauden vaikeuksien jälkeen Renault'lla neljänneksi Montrealin F1-aika-ajoissa. Kilpailu toi kuudennen sijan, ja siinä suurinta hupia Ricciardolle tuotti Mercedeksen Valtteri Bottaksen piteleminen takana.

Ricciardo piteli Bottasta pitkään takanaan, kunnes suomalainen onnistui nousemaan kisan puolivälin paikkeilla australialaisen ohi, siinä kohtaa viidenneksi. Bottas sijoittui kisassa lopulta neljänneksi.

– Ehkä positiivisin juttu oli Bottaksen piteleminen niin pitkään ja oleminen siinä taistelussa Mercedeksen kanssa muutamien kierroksien ajan. Se oli siistiä, Ricciardo mehusteli Autosportille.

Ricciardo ei aikonut aluksi taistella Bottasta vastaan kovin kovaa. Hän usko, että nastolalainen painelisi ohi vaivatta.

Australialainen kuitenkin onnistui pitämään Bottaksen ensin yhdellä kierroksella takanaan. Samalla hän havaitsi peileistä, että Mercedes-kuskin renkaat vaikuttivat olevan kulumassa.

– Siinä kohtaa ajattelin, että "pidetään vähän hauskaa".

Ricciardo arvioi, että Bottas oli ärsyyntynyt. Aussi itse nautti suomalaisen elämän vaikeuttamisesta.

– Uskon, että satutin siinä renkaitani vähän, mutta se oli sen arvoista. En uskonut piteleväni häntä niin monta kierrosta.

Bottas itse kuvaili Ricciardon kanssa ajamista "todella hyväksi taisteluksi" ja sanoi pitävänsä kovasta ajamisesta.

– Hyvää puolustamista häneltä. Hän ei ehdottomasti tehnyt ohittamista minulle helpoksi, mutta se oli ok, Bottas ruoti.


Bottaksen jälkeen Ricciardoa lähestyi entinen Red Bull -tallikaverin Max Verstappen. Aussi olisi nauttinut myös Verstappenin menon hiekoittamisesta, mutta koki, että hollantilaisella oli liikaa vauhtia pehmeillä kumeillaan.

– Hän ohitti minut hyvin helposti, Ricciardo sanoi.

Verstappen nousi Ricciardon ohi kuittaamalla viidenneksi. Ricciardo ajoi keskikovilla renkailla maaliin yhden pykälän perässä.

Lue myös:

    Uusimmat