Dallasin huima suomalaiskaksikko kerää ylistystä osakseen – "Pelaa hölmön hyvällä palkkapussilla"

Miro Heiskanen kuin kala vedessä NHL:ssä: Olen saanut vapaat kädet pelata vahvuuksillani 5:13
Videolla Miro Heiskasen mietteitä käynnissä olevasta NHL-kaudesta.

Dallasin suomalaiskaksikon Miro Heiskasen ja Roope Hintzin peliesitykset saavat hurjasti arvostusta heidän palkkoihinsa nähden. Kanadalaismedia Sportsnet listasi jokaisen NHL-seuran parhaat ”ryöstösopimukset” yhteen.

Useampi NHL-pelaaja on tällä kaudella ollut joukkueellensa määrittelemättömän arvokkaassa asemassa, vaikka kyseisen pelaajan sopimus ei välttämättä vastaa hänen arvoa joukkueellensa. Sportsnet listasi yhteen pelaajat, jotka pelaavat joukkueissaan ryöstöhintaan.

Listalla maininnan saivat Dallasin suomalaiset Roope Hintz ja Miro Heiskanen. Noin 811 000 dollarin (noin 722 000 euron) vuosipalkasta nauttiva Hintz on tällä kaudella iskenyt 58 ottelussa 32 tehopistettä, mikä tekee hänestä joukkueensa viidenneksi parhaan pistemiehen.

– Merkittävä syy Dallasin menestykselle voi löytyä panoksesta, jonka nuoret ja edulliset lahjakkuudet kuten Denis Gurianov, Roope Hintz ja Justin Dowling antavat, Sportsnet kirjoittaa listauksessaan.

Kyseisen kolmikon tuoma arvo ei kuitenkaan vedä vertoja Dallasin nuorelle tähtipuolustajalle Miro Heiskaselle, joka pelaa vasta toista kauttaan NHL:ssä. Heiskanen on joukkueelleen elintärkeä pelaaja, mutta tulokassopimuksen myötä Dallas saa nauttia suomalaispuolustajan upeista otteista vielä ensi kaudellakin halvalla hinnalla.

– Kukaan noista hyökkääjistä ei ole yhtä kriittinen osa joukkuetta kuin puolustaja Miro Heiskanen, joka pelaa vielä ensi kaudenkin hölmön hyvällä 894 116 dollarin (795 825 euron) palkkapussilla.

Lue myös:

    Uusimmat