Minkä takia NHL-pörssikärki Mikko Rantasen saama huomio ei ole tähtitasoa? Jarmo Kekäläiseltä osuva luonnehdinta suomalaistaiturista

NHL-seurapomo Kekäläinen arvioi suomalaistrionsa suorituksia:"Nutivaara TOP4-pakkejamme" 6:33

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen pelaa jääkiekon NHL:ssä toista loistokautta putkeen, mutta liigan pistepörssiä tällä hetkellä johtava taituri on edelleen hämmästyttävän vähän esillä Pohjois-Amerikan mediassa.

Kekäläinen puhuu pääkuvan videolla myös seuransa suomalaiskolmikosta, Columbuksen menestymismahdollisuuksista ja Blue Jacketsin venäläisen tähtikaksikon jatkosopimusneuvotteluista.

22-vuotias suomalaislaituri on keikkunut koko alkukauden NHL:n pistepörssin kärkisijoilla. Tällä hetkellä hän pörssikärjessä 20 ottelun tehoillaan 8+24=32. Edellisessä kamppailussa sunnuntaina Rantanen iski voittomaalin ja tehot 1+2.

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen näkee Rantasen pörssijohdon hienona suomalaisseikkana.

– Onhan se huippuasia tietenkin. Vaikka 82 ottelun runkosarjasta on pelattu vasta 20 kierrosta, niin Mikko tekee todella kovaa tulosta tällä hetkellä. Se ketju on kaiken kaikkiaan varmasti yksi NHL:n parhaista, Kekäläinen kommentoi MTV Sportille.

"Rantanen tutkan alapuolella"

Vaikka Rantanen on noussut sarjan ehdottomien supertähtien joukkoon, hänen palstatilansa ei ole varsinkaan paikallisessa mediassa vielä lähelläkään tähtitasoa.

Yksi selitys on ainakin se, että Rantanen pelaa NHL:n ehkä vaarallisimmassa ketjussa yhdessä Nathan MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin kanssa. MacKinnon oli viime kaudella Hart Trophy -ehdokkaana ja kerää kanadalaispelaajana seuransa suurimmat otsikot Pohjois-Amerikassa. 

Toinen tekijä on varmasti Rantasen vaatimaton luonne, mistä Landeskogkin huomautti hiljattain. Kekäläisen luonnehdinta suomalaistähdestä osuu samoille raiteille. 

– Mikko on vähän sellainen tutkan alapuolella menevä pelaaja, ei ole niin sanotusti räiskyvä persoona tai yksilötaidoiltaan niin erottuva pelaava. Hän on erittäin järkevä ja hän pystyy pelaamaan huippupelaajien kanssa. Hänen lahjansa on varmasti tuolla korvien välissä, enemmän kuin niissä näkyvissä yksilötaidoissa, Columbuksen seurapomo summaa.

Rantanen jahtaa lisätehoja seuraavan kerran Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä, kun Colorado kohtaa vieraissa Nashvillen. 

Lue myös:

    Uusimmat