Mainos

Daily Nation: FBI tutki hotellin, jossa Nairobin pommi koottiin

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on tehnyt ratsian kenialaiseen hotelliin, jossa Yhdysvaltain Nairobin-lähetystöllä räjähtänyt pommi valmistettiin, takavarikoiden todistusaineistoa ja pidättäen hotellin johtajan, kenialainen Daily Nation -lehti kertoi tänään.

Hotellin työntekijä vahvisti Reutersille, että FBI:n agentit olivat tulleet eilen hotelliin ja pidättäneet sen johtajan. Lehden mukaan 800 kilon TNT-pommi pantiin kokoon Nairobin keskustassa sijaitsevan Hilltop Lodge -hotellin kahdessa huoneessa. Lehti kertoi pommi-iskusta epäillyn palestiinalaisen Mohammed Saddiq Odehin toimineen pommi-iskun aivoina, ja hän myös johdatti FBI:n tutkijat hotellille. Odehilla oli lehden mukaan viisi rikostoveria, joista kolme kuoli räjähdyksessä ja kaksi on edelleen vapaalla jalalla.

Washington Post -lehti puolestaan kertoi tämänpäiväisessä numerossaan Odehin antaneen pakistanilaisille kuulustelijoille tietoja maailmanlaajuisesta Yhdysvaltain vastaisesta puolisotilaallisesta verkostosta, jota johtaa saudiarabialainen Osama bin Laden. Odeh pidätettiin Pakistanissa, ja hänet lähetettiin myöhemmin Keniaan lisäkuulusteluja varten. Lehden mukaan Odeh oli kertonut pakistanilaisille kuulustelijoilleen olevansa insinööri, joka oli lähetetty Keniaan antamaan teknistä apua pommi-iskua varten mutta jota oli kehotettu poistumaan Keniasta tunteja ennen räjähdystä. Odeh ei ole toistanut pakistanilaisille antamiaan tietoja amerikkalaisille ja kenialaisille tutkijoille.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.