Mainos

Cronberg sai valtiosihteerin

Valtiosihteeri on ministerin tärkein avustaja, joka voi toimia ministerin sijaisena erilaisissa kokouksissa.

Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) saa vihdoin poliittisen valtiosihteerin. Valtioneuvosto nimitti tänään tähän virkaan aiempien suunnitelmien mukaisesti yhteiskuntatieteiden maisteri Katariina Poskiparran. Hän on virassa enintään Cronbergin toimikauden ajan.

Hallitusneuvotteluissa sovittiin, että hallitukseen tulee kymmenen valtiosihteeriä. Samalla sovittiin, että Cronbergin valtiosihteeri nimitetään myöhemmin. Syynä oli se, että kymmenennellä valtiosihteerillä ei ollut virkaa. Kyseinen virka perustettiin lisäbudjetissa, jonka eduskunta hyväksyi ennen juhannusta.

Kahdeksan valtiosihteeriä on jo toiminut tehtävissään. Yksi valtiosihteeri on vielä nimittämättä. Viestintäjohtaja Veli-Pekka Nummikoski aloittaa valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) valtiosihteerinä syyskuussa.

Poliittinen valtiosihteeri on ministerin tärkein avustaja. Hän voi toimia ministerin sijaisena erilaisissa kokouksissa. Hän avustaa ministeriä kansainvälisten tehtävien ja etenkin EU:hun liittyvien asioiden valmistelussa. Valtiosihteerillä ei ole ministeriössä yhtään virkamiesalaista.

Poskiparta, 45, on vuodesta 2005 toiminut Vantaan kaupungin asukaspalvelujohtajana. Hänellä on pitkä kokemus vihreiden politiikan taustavaikuttajana. Esimerkiksi hän toimi vihreiden ministeriryhmän ja vihreiden ympäristöministerien Pekka Haaviston ja Satu Hassin erityisavustajana vuosina 1995-2002. Vihreän liiton puoluesihteerinä hän oli 1990-luvun alussa.

Heti nimityksensä perään Poskiparta antoi virkaan vaadittavan virkavakuutuksen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.